Arašidová nátierka
Arašidová nátierka

Chrumkavá arašidová nátierka

borencek - bez fotkyborencek, 14. januára 2018
Chrumkavá arašidová nátierka
Foto: borencek

Zdravá arašídová nátierka.

15 minút
príprava

Suroviny

200 g natural (surové, lúpané, nepražené)




Postup

  1. 1

    Arašidy najprv opečieme nasucho na rozpálenej panvici. Potom dáme do výkonného mixéra a mixujeme cca 12 minút, kým hmota nebude mať hladkú konzistenciu. Časť arašidov nasekáme na drobné kúsky a pridáme do rozmixovanej masy a premiešame. Natierame na hrianky či ovocné chlebíky s marmeládou.

Diskusia k receptu

marikafil
Určite je zdravšia, ako kupované arašidové maslo, do ktorého vedia popridávať všeličo... len sa obávam, že toto nezvládne bežný mixér. Prezradíš, aký používaš? Rada by som to vyskúšala, len netuším, čo spravím, keď sa to tomu môjmu mixéru nepodarí.
haji
Ještě jsem nezkoušela a hned tak nevyzkouším. Můj výkonný kutr mi zničila čokoláda na vaření, kterou jsem chtěla posekat. Takže opatrně, aby nebylo víc škody než užitku. Záleží na síle mixeru a aj na tom, jak moc /málo/ jsou nabroušené nože. Ať se dílo podaří!
borencek
Ja používam Nutribullet s "extrakčnou čepeľou" a motorom 600 W. Rozdrtí aj semienka, všetky druhy orechov či mandle v šupke bez problémov a do hladka.
Predtým som skúšal aj iné výkonné mixéry na domáce účely, ale je tam riziko prehriatia motora a navyše nemajú extrakčnú čepeľ. Neuvoľnia všetky živiny dokonale a ani nerozmixujú úplne na hladko.