Chrenový šalát

Chrenový šalát s bandurkami

Autor receptu: frezia68

Už som dávno nepridala zložitý a komplikovaný recept. Asi kvôli splnu ma dnes spánok obchádzal, tak som vymyslela tento.

30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv sa vyberiem na trh cestou-necestou a v duchu si spievam s P.Bobekom ............a v mlhách se stráci muj cíl...... fotka sa mi otočila a napraviť neviem. Ale veď tú hmlu vidíte.
  2. A na trhu ma čaká milé prekvapenie. Za pultom stojí len jeden rázovitý trhovník a má čerstvo vykopaný chren. Okrem neho tam nebol nik. No, povedzte, nemám ja šťastie a dôvod vytešovať sa? Kúpila som hneď kilo, keď už nastrúham, tak aj rodine :-).
  3. Chren je naložený, receptov je tu dosť a o jeho zdravých účinkoch asi každý vie. Že má antibiotické a protizápalové účinky, naštartuje metabolizmus, posilňuje imunitný systém, prečisťuje krv a pomáha pri nachladení. V chrípkovom období s kvasenou kapustou je podľa mňa prvá pomoc. Silu chrenu pocítime pri strúhaní a kto nemá na to gríf, doplatí plačom... Takže jeho silu som zmiernila jogurtom, mrkvou, citrónom, orechami, pridala ľadový šalát. Stačili mi k tomu zemiaky postrašené slaninkou a cibuľou. Jednoduché, chutné a aj trocha zdravé :-).
  4. Neuvádzam množstvá, veď k tomu "zložitému" receptu nie je potrebné a každý si urobí podľa počtu stravníkov. Tak dobrú chuť!