Chrenovo-jablčková pochúťka k mäsu /fotorecept/

izabella929Izabella929, 45 ročná žena, Fiľakovo, 7. augusta 2012 16:11
Ďalšie jej recepty »

Chren si pestujem na záhradke a teraz keď začínajú padať zimné jablčka, sú ešte dosť kyslé...zvyknem ich kombinovať s chrenom..je to výborný doplnok k údeným a pečeným mäskám..príprava nezaberie veľa času, ale výsledok je výnikajúci...

5
porcií
60 min
príprava
3 min
na 70 °C

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Chren som si nazbierala spolu s jablčkami..

    Chrenovo-jablčková pochúťka k mäsu /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    poriadne očistila..bolo ho spolu 100 g..

    Chrenovo-jablčková pochúťka k mäsu /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    jablčka som iba ošúpala, nekrájala ani som neodstránila jaderník, lebo tieto padavky sú dosť poškodené červíkmi/preto padli pred dozretím/ tak ich v celosti obstrúham dookola..

    Chrenovo-jablčková pochúťka k mäsu /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Chren som dala do mixéra a rozmixovala som ho,,,nezvyknem celkom na drobnúčko, lebo potom dosť štépe...a hneď som do postrúhaného pridala šťavu z celého citrónu pretože až potom začnem strúhať jablčka priamo do chrenu,aby zostali pekné bielučké...aby nezhnedli..

    Chrenovo-jablčková pochúťka k mäsu /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    s postrúhanými jablčkami a hneď som pridala štipku soli a cukor..všetko som spolu poriadne premiešala a nechala postáť 20 minút...

    Chrenovo-jablčková pochúťka k mäsu /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    naplnila do čistých pohárov..

    Chrenovo-jablčková pochúťka k mäsu /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    zatvorila poháre...a sterilizovala 3 minúty..

    Chrenovo-jablčková pochúťka k mäsu /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    po sterilizácii som ich nechala v horúcej vode postáť 10 minút.. potom som ich vybrala z hrnca a nechala otočené hore dnom 5 min.

    Chrenovo-jablčková pochúťka k mäsu /fotorecept/ - obrázok 8
  9. 9

    Po 5 minútach som ich otočila,,,,môžu sa zakryť ešte dekou,,,ja hodím na ne vankúšik...nechám vychladiť a šup na poličku.. keď sa ten chren úplne rozloží v jablčkach, je to výborná pochuťka k pečeným a údeným mäskám...šunke, proste, podľa uváženia..prajem dobrú chuť.. , pozor pri strúhaní čerstvého chrenu, veľmi šťípe na oči aj nos..

    Chrenovo-jablčková pochúťka k mäsu /fotorecept/ - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist