Chorizo omáčka fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 30. júla 2012
Chorizo omáčka (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Najčastejšie sa používa na pastu:)).....nezabudnite posypať syrom:)......a vychutnávať:))

4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

15 kvapiek
300 g
500 g
250 ml
 štipka
250 ml
8 mesiačikov
1 kus




Postup

  1. 1

    1.Umyjeme huby,očistíme cesnak. 2.Nakrajame huby,prelisujeme cesnak,Očistíme chorizo a narežeme na hrubšie alebo tenšie kružka.

    Chorizo omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozohriatu panvicu nalejeme trocha olivového oleja. Pridáme chorizo opražíme. Pridáme prelisovaný cesnak.

    Chorizo omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájane huby.

    Chorizo omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme paradajkový pretlak a stock. Necháme variť asi 20-25min.

    Chorizo omáčka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme smotanu a necháme variť možno 10-15 min.:))) Ochutime korenim podľa chuti. Ozdobime voňavou bazalkou. Posypeme syrom. Vychutnávame:))))

    Chorizo omáčka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridávam aj další rýchly receptík len s menším obsahom surovín ...proste iba to čo som našla doma:).... takže:) potrebujeme:chorizo cesnak-3 paradajkový pretlak 500ml olivový olej stock...1 kus bazalka čierne korenie .... takže začiatok je taký istý chorizo opražíme pridáme cesnak:) potom pridáme paradajkový pretlak stock bylinky a korenie a dusíme....:)....ja som dusila cca 20 min. ale vy duste tak ako hustú chcete mať omáčku:)...dobrú chuť:)

    Chorizo omáčka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tiginko
to vyzerá veľmi dobre @kajusiqq , určite vyskúšam, lebo milujeme cestoviny a omáčok na ne nikdy nie je dosť. Pobavilo ma tých 15 kvapiek oleja, budem si musieť nasadiť na moju fľašu kvapátko:-)
kajusiqq
:DDDale no nie 15 kvapiek ale tak aby bolo dosť:DDD.........nevedela som prestne:D
rolfynka
vyzera to chutne aj to musi byt dobre ale aj mna zaujima co je to chorizo
tiginko
Chorizo (čítaj čorizo) mávajú u nás Terne bežne, nie som si celkom istá, či je či je originál španielska, táto vyzerá ako hrubšia klobása, pekne červená, býva aj nakrájaná na plátky medzi inými trvanlivými salámami. Pozor, je dosť pikantná!
evanaaa
Zvláštna klobásková omáčka. A čo k nej ? Inak, chorizo je aj v Kauflande a v Bille.
marika9
čo je tam ten Stock kurací alebo iný? Ja poznám stock ako liehovinu, ale kurací - to asi nebude alkohol.
Inak niečo podobné som robievala a časom zabudla, ale bolo to výborné. Musím to znova začať robiť, je to mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia