Chorešt s baklažánom - Khoresh Bademjan (dusené mäso s baklažánom)

Autor receptu: eria255

Recept ma naučila rodina z Iránu a preto také zvláštne meno. Väčšina surovín v recepte bežne dostať aj u nás,alebo v špecializovaných obchodoch. Dúfam,že Vám bude chutiť....bon appetit.

3
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľku opečieme na oleji do sklovita,pridáme kurkumu,chvíľku popražíme a pridáme pokrájané mäso na kocky a za lyžicu paradajkového pretlaku.Podlejeme vodou a dusíme,kým je mäso mäkké.
  2. Medzitým si baklažán pokrájame na pásy osolíme(necháme vypotiť asi 10´)a na troche oleja opečieme do hneda z oboch strán.
  3. Keď je mäso mäkké pridáme baklažán a šťavu z granátového jablka,ktorá tomu dodá kyslastú chuť a necháme ešte 5´variť...ako príloha ryža.