Chokladbröd - švédsky čokoládový chlebík
Autor receptu: svedka
Alebo najlepsie kakaove susienky :)
Postup
- 1.Vsetky ingrediencie si poriadne vymiesime.(Ak nechceme pridat vajce,pridame pol deci sladkej smotany).
- Rozdelime na 4 casti,ktore zrolujeme do dlhych valcekov.
- Plech si vystelieme papierom na pecenie.Na jednom plechu pecieme 2 valce.
- Valec si prenesieme na papier na pecenie a poroztlacame na dlhy obdlznik s hrubkou asi 1 cm.Pocas pecenia sa rozsiri,preto pecieme na 2 krat :)
- Potrieme rozslahanym vajcom a posypeme cukrom.
- Pecieme 15 minut pri 200st.
- Po dopeceni horuce krajame na 2cm siroke sikme pasy.Prelozime aj s papierom na mriezku a nechame vychladnut.
- Skladujeme v uzavretej nadobe (najlepsie plechovej) aj niekolko tyzdnov,ale to neverim,ze niekto vydrzi:)