Chokladbröd - švédsky čokoládový chlebík

Autor receptu: svedka

Alebo najlepsie kakaove susienky :)

15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. 1.Vsetky ingrediencie si poriadne vymiesime.(Ak nechceme pridat vajce,pridame pol deci sladkej smotany).
  2. Rozdelime na 4 casti,ktore zrolujeme do dlhych valcekov.
  3. Plech si vystelieme papierom na pecenie.Na jednom plechu pecieme 2 valce.
  4. Valec si prenesieme na papier na pecenie a poroztlacame na dlhy obdlznik s hrubkou asi 1 cm.Pocas pecenia sa rozsiri,preto pecieme na 2 krat :)
  5. Potrieme rozslahanym vajcom a posypeme cukrom.
  6. Pecieme 15 minut pri 200st.
  7. Po dopeceni horuce krajame na 2cm siroke sikme pasy.Prelozime aj s papierom na mriezku a nechame vychladnut.
  8. Skladujeme v uzavretej nadobe (najlepsie plechovej) aj niekolko tyzdnov,ale to neverim,ze niekto vydrzi:)