Chody

/ 2406. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Tvarohová žemľovka

    Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme zmäknuté maslo a vmiešame k rožkom.

  • Linecké srdiečka

    Linecké srdiečka

    Múku, práškový cukor, vanilkový cukor, sódu bikarbónu, žĺtky a jedno vajce a maslo nastrúhané zmiešame.

  • Recept bez obrázku

    Sypaný tvarohový koláč

    Sypkú zmes pripravíme zmiešaním uvedených surovín, tekutú zmes rozmixovaním surovín.

  • Recept bez obrázku

    Pečené buchty

    Z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia urobíme kvások, ktorý necháme podkysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Pikantný cesnak

    Biele víno, ocot, vodu, kryštálový cukor a soľ prevaríme. Na dno pohára od detskej výživy dáme trocha oleja, klinček, bobkový list, 3 zrnká korenia a feferónku. Nasypeme olúpaný cesnak a zalejeme...

  • Recept bez obrázku

    Nakladaná zelenina

    Kapustu nakrájame na drobné prúžky. Do kapusty pridáme rascu, soľ a necháme hodinu odstáť.

  • Recept bez obrázku

    Domáci kečup

    Paradajky pred varením ošúpeme. Varíme všetky suroviny spolu 2 hodiny.

  • Recept bez obrázku

    Jablkové pyré

    Jablká ošúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame na štvrtiny. Podlejeme ich malým množstvom vody a dusíme domäkka, pričom môžeme použiť tlakový hrniec.

  • Recept bez obrázku

    Pirohy s nivou

    Zo surovín spracujeme cesto, rozvaľkáme ho a formičkou vykrajujeme kolieska na pirohy a tie plním plnkou z vymiešaného mletého syra, šunky a šľahačky

  • Recept bez obrázku

    Zapečený ovčí syr

    Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť. Čerstvý ovčí syr rozpučíme. Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za občasného miešania povaríme asi 5 minút.

  • Recept bez obrázku

    Syrové závitky

    Lístkové cesto rozdelíme na plátky 10 x 10 cm, ktoré potom rozdelíme na polovicu.

  • Recept bez obrázku

    Syrové krokety

    Ementálsky syr postrúhame, pridáme mlieko, rozšľahané vajce, mleté čierne korenie a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.

  • Domáci makovník

    Domáci makovník

    Múku zmiešame s trochou soli, vanilkovým a kryštálovým cukrom, vysypeme do nádoby, dáme vykysnúť kvások s trochou mlieka a osladíme.

  • Recept bez obrázku

    Syrové prsty

    Tvrdý syr nakrájame na hranolčeky. Zľahka ich potrieme olejom, obalíme v trojobale múka – vajce – strúhanka a vypražíme do zlatista.

  • Recept bez obrázku

    Vyprážaný oštiepok

    Oštiepok nakrájame na kolieska hrúbky asi 0, 5 cm, každé mierne okoreníme a opaprikujeme z jednej strany. Medzi 2 kolieska vložíme plátok šunky a obalíme hladkou múkou.

  • Recept bez obrázku

    Syr so zeleninou a smotanou

    Syr pokrájame na hrubšie plátky, obalíme ich v múke a z oboch strán krátko opečieme na oleji, nie príliš horúcom.

  • Recept bez obrázku

    Nakladaný hermelín

    Hermelíny nakrájame na štvrtiny, pokrájame cibuľu, cesnak a bokom v miske zmiešame mleté čierne korenie, čili korenie a provensalské korenie.

  • Recept bez obrázku

    Bryndzové rožky

    Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.

  • Recept bez obrázku

    Lacné keksy z bryndze

    V preosiatej múke rozmiešame soľ, pridáme maslo, bryndzu, vajce, smotanu alebo mlieko a zamiešame.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané palacinky s bryndzou

    Bežným spôsobom upečieme 12 palaciniek a naplníme ich bryndzovou náplňou.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist