Chody

/ 2305. stránka receptov

  • Basmati ryžový puding s malinami a kávou

    Basmati ryžový puding s malinami a kávou

    Recept na netradičný slávnostný dezert pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove. na Novom moste v Bratislave.

  • Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou

    Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou

    Recept na netradičné slávnostné predjedlo pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove. na Novom moste v Bratislave.

  • Šalát z červenej repy s mrazeným červeným pomarančom

    Šalát z červenej repy s mrazeným červeným pomarančom

    Recept na netradičný slávnostný šalát pre Varecha. sk pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove. na Novom moste v Bratislave.

  • Pestré prúžky

    Pestré prúžky

    Cibuľu, karfiol, mrkvu a papriku umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadierok, vyrežeme vnútorné žilky a pokrájame na prúžky. Do hrnca dáme ocot, cukor, vodu, soľ, korenie a necháme prejsť varom. Prúžky...

  • Šalát s vajíčkami a olivami

    Šalát s vajíčkami a olivami

    Zrelé paradajky nakrájame na hrubšie plátky a upravíme na tanier. Pridáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, na plátky nakrájané vajíčka, pol hrnčeka čiernych olív a niekoľko lístkov bazalky. Šalát pokvapkáme olivovým olejom, posypeme morskou soľou a...

  • Recept bez obrázku

    Pochúťka z kukurice

    Drobné očistené šúľky kukurice uložíme na misu, osolíme a 24 hodín necháme stáť. Potom ich utrieme do sucha a naložíme do pohárov.

  • Recept bez obrázku

    Pikantná zelenina

    Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. Cibuľu, mrkvu a cukiny olúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Kapustu umyjeme a nakrájame na tenké pásiky. Všetku zeleninu dôkladne premiešame a natlačíme do pohárov.

  • Recept bez obrázku

    Paradajky v octovom náleve

    Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky olúpeme a nakrájame na kolieska.

  • Recept bez obrázku

    Zelená fazuľka v sladkokyslom náleve

    Na dno pohárov dáme po 2 kolieska cibule. Potom 2 kolieska mrkvy, bobkový list a kôpor.

  • Recept bez obrázku

    Ajvar

    Očistenú cibuľu, papriku, cesnak a paradajku zomelieme na mlynčeku na mäso a dáme variť spolu s cukrom, soľou, octom a olejom. Pre pikantnejšiu chuť môžeme pridať feferón. Varíme asi 1–1, 5 hodiny.

  • Recept bez obrázku

    Sladkokyslé cukiny

    Nálev pripravíme tak, že zmiešame vodu, ocot, cukor a deko, povaríme 5 minút a necháme vychladnúť. Zaváranina: cukiny majú byť mladé, 10–15 cm dlhé. Zavárame ich celé aj so šupou a jadrovníkom....

  • Recept bez obrázku

    Sterilizované baranie rohy

    Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami. Zmesou naplníme poháre.

  • Baklažánové taštičky

    Baklažánové taštičky

    Baklažán nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. Plátky baklažánu z každej strany osolíme a necháme na papierovom obrúsku 20 minút vypotiť. Cibuľu a cesnak nadrobno nasekáme. Dve paradajky nakrájame na kúsky. Na rozpálenom olivovom...

  • Recept bez obrázku

    Zaváraný bulharský šalát

    Najprv si uvaríme nálev a necháme ho vychladnúť. Medzitým umytú a očistenú zeleninu pokrájame – papriku, cibuľu a uhorky na kolieska, feferóny aj so zrnkami na kolieska, rajčiny na mesiačiky.

  • Recept bez obrázku

    Kalerábovo– papriková čalamáda

    Zeleninu očistíme, postrúhame a zalejeme nálevom.

  • Recept bez obrázku

    Červená paprika v oleji

    Papriku vyčistíme a pokrájame na hrubé rezance. Vložíme ju do pohára. Prisypeme všetky ostatné suroviny a zalejeme vodou.

  • Recept bez obrázku

    Kel v slanom náleve

    Kel umyjeme, pokrájame a naložíme do fliaš. Vodu so soľou prevaríme.

  • Recept bez obrázku

    Zimná čalamáda

    Kapustu, papriku a cibuľu pokrájame, pomiešame s olejom, s nakladačom, octom a cukrom.

  • Recept bez obrázku

    Paprikovo–rajčinová nátierka

    Rajčiny uvaríme a pretlačíme cez sito. Umytú papriku pomelieme s ostatnými prísadami a zamiešame do rajčinového pretlaku.

  • Recept bez obrázku

    Petržlenová nátierka

    Petržlen a mrkvu najemno nastrúhame.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist