Chocolate Lovers with breezy purple smile (a.k.a. Souflé) (fotorecept)

Autor receptu: diva

Jedného pekného večera som s fotríkom kukala Áno, šéfe USA! a Gordon tak opísal souflé, že vo mne zahorela túžba upiecť si jedny :) Pár dní som googlovala recepty a tie najlepšie sú, samozrejme, na vareche :) Inšpirovala som sa slečnou NatiNella, ktoré tento recept pridala v 2014, ja som však pozmenila niektoré kroky :) Tak čítajte, inšpirujte sa, varte, pečte, nemusí byť presne krok po kroku, hlavne srdcom a hlavne nech ste šťastní :) Z lásky Di <3

9
porcií
30 minút
príprava
5-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Osobne si vždy rada pripravím suroviny vopred a priebežne umývam riad :)
    Banány som vložila asi na 5 hodín do mrazničky, pekne zosladne a ešte parádnejšie zahustí zmrzku :) Aj ríbezle boli z mrazničky.
    Čokoláda je 81 % :)
  2. 2 Banány ošúpime nakrájame na kocky, pridáme ríbezle a rozmixujeme do konzistencie zmrzliny. Perfektné pre ľudí alergických na laktózu! Všetci si zaslúžime studené zmrzlinové potešenie! Ja som pridala trošku smotany na varenie aby to dostalo jemnú chuť. Potom som zmrzlinu vložila už len do chladničky aby bola akurát na podávanie.
  3. Rozbijeme si do misky tri vajíčka, pridáme kryštálový cukor (slečna ktorej som z lásky ukradla recept pridala 60 gramov, mne nefunguje váha, čiže od oka respektívne inštinktívne :)). Urobila som chybu keď som pridala 150 gramov mäkkého masla, maslo by malo byť úplne rozpustené, tekuté aby sa Vám nerobili hrudky a dalo sa s ním ľahšie pracovať. Ale tak chyby sú na to aby sme sa poučili ;) Medzičasom som nalámala čokoládu a dala ju roztopiť do horúceho kúpeľa.
  4. Keď máme rozpustenú čokoládu, pomaly ju vlejeme do rozmixovanej zmesy vajíčka-cukor- maslo. ALE len v tom prípade ak čokoláda je už chladná a pomaly hustnúca (horúce by sa nám to zrazilo :() Inak je niečo krajšie ako tečúca čokoláda potokom? :) Pozor čokoládu iba jemne zapracujeme metličkou, už nie mixér! Keď to máme vmiešané preosejeme hladkú múku a znova jemne zapracujeme.! Okamžite vložíme do košíčkov pretože cesto rýchlo hustne a zle sa s ním potom pracuje respektívne babre :) Vložíme do predvyhriatej rúry na 200 stupňoch a pečieme (v takýchto malých košíčkoch) maximálne 7 minút. Stred by mal byť po upečení tekutý a taký mňam mňa! Bohužiaľ ja som urobila chybu a piekla som ich 15 minút, tým pádom sa mi upieklo celé cesto :( Chutilo aj tak :P Zachránila to totiž láska s ktorou to bolo pečené a zároveň domáca zmrzlina a horúce ríbezle na poliatie. (viď titulná foto)
  5. Počas pečenia si urobíme horúce ríbezle, absolútne jednoduchý postup. Na panvicu od oka vysypeme ríbezle, pridáme 1 balíček vanilkového cukru (osobne som pridala balíček a pol, lebo tieto naše ríbezle boli pekne kyslé a mama je pekne mlstný jazýček a ľúbi sladké) Zakryjeme pokrývkou, necháme dusiť aby pustilo šťavičku, a kým sa dopečie souflé "omáčka" bude hotová. Do zmrzliny aj do "omáčky" vložíme hocaké ovocie, fantázií sa medze nekladú a experimentovanie je fajn :)
    Servírujeme horúce a HLAVNE s láskou. Načo niečo robiť ak do toho nevložíte srdce? To radšej nerob nič ! :)
    Pekný dník, veľa zdaru a BONNE APPETTITE! :)
    S láskou Vaša Di