Chlieb z domácej pekárničkyfotorecept

dorisa - fotkadorisa, 8. januára 2011
Chlieb z domácej pekárničky(fotorecept)
Foto: dorisa

Urobila som chlebík v domácej pekárničke. Nemali sme doma žiadny chlieb,ani pečivo, tak som všetky suroviny vhodila do pekárničky a chlieb bol na Zobraziť celý popisUrobila som chlebík v domácej pekárničke. Nemali sme doma žiadny chlieb,ani pečivo, tak som všetky suroviny vhodila do pekárničky a chlieb bol na stole. Suroviny su napísané tak,ako ich postupne davame do pekárničky.

1
porcia
5 minút
príprava
137 minút
tepelná úprava

Suroviny

190 ml
3,5 KL
350 g
1 KL
2,5 KL
1,5 KL, (sušené)
1 KL, sušené
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na pečenie 500g chlebíka.

    Chlieb z domácej pekárničky(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny dáme do pekárničky, postupne,ako su napísané v rozpise, nie hocijako, volila som 500 g hotový chlieb, nastavila som pekárničku na program 2 a korka chrumkavá.

    Chlieb z domácej pekárničky(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení chlieb vyberieme necháme na mriežke vychladnúť. Potom nakrájame a podávame s čímkoľvek, najlepší je čistý.

    Chlieb z domácej pekárničky(fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

tonicka53
tak vidíte, ja aj mám pekárničku a ešte stále som nenabrala odvahu v nej niečo piecť :-))))
ketty3811
Ja pekárničku mám,ale dlho som v nej nič nepiekla.Dík za pripomenutie,je najvyšší čas ju vytiahnúť.:-)kk
kucharronald
No ja som uvažoval nad kúpou, ale ajtak by som v nej veľa nepiekol, a zatiaľ ručne miešam :))) Koľko trvá program miešanie na takýto chlebík?
sovka62
Máš ho pekný, moja pekárnička taký neupečie. Zvrchu ho mám vždy bledý, ako keby som ho piekla na slnku. Myslela som, že preto, lebo pečiem väčšie chleby, ale už som piekla aj polkilové, nastavila pečenie na veľký chlieb a tmavú kôrku, ale výsledok bol rovnaký. Ale má to logiku, špirála ktorá chlieb pečie je umiestnená pod formou, tak čo má potom upiecť vrchnú kôrku?
torticka
dorisa, ak nemám sušené mlieko, koľko môžem dať normálneho mlieka?
viedra
no super dalši recept z DP musim asi popozerat všetky pridane recepty tešim sa
viedra
sovka 62 nič si s toho nerob sme dve ani mne sa nedari dobry chlieb som už s toho zufala
dorisa
@viedra , @sovka62 a dávate suroviny v takom poradí,ako maju byt? to znamená, najprv tekuté a potom sypke a droždie na samý vrch????
tatranka
Vydarený a pekný chlebík.Voňavý a určite aj chutný.Niet nad vôňu domáceho čerstvého chlebíka.Žiadna francúzska voňavka sa mu nevyrovná.
elisticka
uz ani ja nemam pekarnicku ...odisla a teraz nemam na com piect a mate pravdu aj ja som na nej mala spiralu dole a tak vrch nebol pekny a videla som uz co maju spiralu v strede ta pecie krasne...a @dorisa naozaj ho mas nadherny !!!!!
dorisa
Ďakujem všetkým za komentáre, odporúčam všetkým pekárničku,@ tortička, ja som tiež dala svieže mlieko,ale musíš dat k tekutým, čiže dole, ja som dala toľko,ako píšu sušené.
ocek
ja dávam aj trochu zemiakovej kaše v prášku,chlieb je mekší a po upečení ho dám do tepl.rúry.
sherin
upiekla si krasny chlebik, aj ja mam pekarnicku a casto peciem rozny chlebik a davam niekedy postruhany uvareny zemiak, alebo lyzicu postruhanej tekvice, ale rada od "oceka" je superny :-), KK
dorisa
@ocek , ďakujem za inšpiráciu, ja dávam všeličo, niekedy sušenú srvátku, vyskušam tvoj nápad. @sgerin , ďakujem za komentár a nápady.
babula90
Chlebík je pekný, určite aj chutný, ale prečo sú tie suroviny napísané také posunuté, nedá sa to opraviť?
sovka62
@dorisa , presne ako si napísala, podľa návodu, najprv tekuté, potom sypké. Problém je v tej špirále, jednoducho nie je schopná upiecť ten vrch chleba. @elisticka , neber to v zlom, ale ja už dosť dlho dúfam, že tá moja pekárnička sa poberie do večných lovíšť a kúpim si novú, so špirálou v strede. Viem, mohla by som ju vyšmariť aj dobrú, ale to mi svedomie akosi nedá. Teraz v nej pečiem chlieb hlavne vtedy, keď si vnučky želajú plnené tousty. V toustovači (aj v hriankovači) sa to akosi dopečie, tam to nevadí.
duschko
Na DP ma prehovoril priatel v predajni s tymto tovarom. Este mi dal aj zlavu. Od toho casu si uz moja manzelka nevie ani predstavit, zeby miesila cesto rucne. Od chlebika cez knedle az pokysnute cesta, vsetko sa robim v DP. Este aby som ju to naucil. Ale co by som potom robil ja. Kolace na Vianocne sviatky vsetko sa vymiesilo v DP. Mozem to spokojne prirovnat k automatickej pracke. Aj vtedy sa vela ludi pozeralo na ten vynalez s nedoverou. Je to len otazka casu, ked nase gazdinky budu mat DP v kazdej domacnosti a to nielen vlastnit, ale aj vyuzivat.
evicka63
Aj ja ju mám a je to dobrá vec. Tiež ma na ňu nahovorila známa a neľutujem. Teraz v nej sa akurát miesi cesto na tvarožník a už sa naň tešíme. Dcéra už v nej skúšala piecť aj lekvárové buchty, len bagety sa nám nechcú robiť, lebo ich treba viackrát prekladať. Už som v nej piekla podľa receptu z netu aj bravčovú sekanú (fašírku v celku)
dorisa
@babula90 , aké posunuté? nechapem, ja ich mám normálne. @duschko , dvíham palec.Je to pravda, pravdúca. Treba si ručičky šetriť, oi. Ďakujem za komentáre, prekvapil ma taký záujem o moj chlebík.
andula1964
Pekný chlebíček.Ja moju pekárničku tiež nenechávam vôbec oddychovať,cesto miesi len ona,ja mám bolavé ručičky tak aspoň tým si ich šetrím,pokial uvarím, cesto je vykysnuté,ak si aj dlhšie poležím všetko hravo zvládam, na obed je už aj koláčik a stihnem aj dáku tú rozprávku si pozrieť. Tvoj recept určite vyskúšam,no pri tom všetkom pečení som prišla aj o moje veľké zásoby múky,horsa na nákupy,no chlebík nekúpim.:))))
magdula
stále uvažujem o kúpe pekarničky.Raz so ochutnala u známych chlieb a nebolo to neviem čo. Asi mala zlý recept. TEN na obrázku vyzerá krásne.
dorisa
@andulka , máš moje sympatie, veru, načo sa mordovať, vymysleli dobre, ja tiež,ako by som mohla potom všetko zvládať. @magdula , každy chlebík je iný, ja som tiež niekedy musela dopekat(máš tam aj taký program, 20.min), ale to chytiš rutinu, a naozaj každy sa dá zjesť. Ja som robila zo všeliakých múk(zdravých), rozne kombinácie ,ale vždy chutil. To ako aj s koláčom, nie vždy je rovnaká muka, mlieko, velkost vajca atd.......
danculka
Tak,aj ja som túto zimu využila pekárničku,nevyliezla som z domu aj celý týždeň a jesť bolo treba a keď nie je chlebík,všetci sme hladný,máš ho pekný,ja pečiem vyššie a kedˇ, ako @sovka mám bledý vrch,dám na chvílu pod gril tak aj s nádobkou a vrštek sa zafeňarbí.
tataika
nevím ,ale já si myslím ,že chleba je pečený v rúre a vymísený v pekárně já to totiž tak dělám ,kvůli té kůrky ,protože i když na pekárnu nedám dopustit tak tu kůrku tak neupeče jako rúra !!!!!
magdula
Bola som obzerať pekarničky ale je tam na predaj toľko značiek, čo mi poradte, aby mala špirálu tam kde má byť, aby bol chlieb aj z hora dobre prepečený. Poradíte?
dorisa
@magdula , ja mám pekárničku Moulinex Home bread, špirálu mam v strede nádobky na pečenie,som spokojná. Kolko stala, neviem, doniesla mi ju dcera z Talianska,ked tu ešte tak neboli zaužívané, a tie lacnejšie ešte nebolo dostať.
boba48
jestem z Horwacii i kiedy zaczelam byvat w Polsce nie moglam znalesc chleb jak w mojim kraju.Przez kilka lat pieklam chleb i do dzisiejszego dna nie moge kupit chleb ktory jest dla mnie smaczy.Urcite sprobuje upiec tvoj chleb.Pekne vyzera
lucia29
ahojte. vcera som si kupila pekarnicku tak ju idem otestovat. recept ktory pridala Dorisa bol prvy co som videla tak skusam uz je vsetko v pekarnicke, tak drzte palce. :-)
lucia29
no tak chlebik presne ako na obrazku vyzera uzasne a chutiiiiii mnam dakujem .
mariaklara
Receptov na chlebík mám už strááášne veľa, tak som si uložila aj tento.
dorisa
@mariaklara , ja som dala chlebovú pšeničnú múku hladkú od Penam, je aj na fotke, medzi surovinami. Ďakujem za záujem o môj recept.
jansam
Aj ja ho zrovna pečiem,som zvedavá.Nemala som sušené mlieko ,tam som tam šprcla tekuté,no,uvidím.:-)))))
elisticka
musim vyskusat tento tvoj chlebik len nemam taku muku... nemohla by byt hladka special? moja pekarnicka pecie z kupovanych zmesi len "grc" a musim ju este otestovat ci upecie aj iny chlieb...
elisticka
ako pise @sovka62 som mala aj ja pekarnicku so spiralou dole a piekla ako pise .. hore nic... a kupila som spiralu vysie danu a aj to je na nic...
dorisa
@elisticka , samozrejme môžeš dat aj hladku múku, ja som využívala zásoby zo špajze. Mne sa tiež niekedy nevydarí chlieb, neviem, čo je v tom.
honestka
pekarnicka je uz davno darovna. bola vacsinou dominantou manzela ked sa ocitol v "nudzi"
Mne sa nepacila struktura nijakeho chleba z nej - neda sa porovnat s tym, ktory sa pecie starym sposobom v rure a miesenia cesta mi tiez nikdy neprekazalo.
U nas ide hlavne o tu chrumkavu korocku a nie dosiahnut obmenu tunajsieho kupenskeho chlebika.
A nastasatie dnes aj syn pecie fantasticky chlebik vo svojej domacnosti osvedcenou technikou starych mam.

Ale uznavam, ze aj mladym gazdinkam sa tieto pomocky velmi pacia, hlavne pri mieseni.
frana
vyskušala som tvoj recept a chlebík bol výborný a budem ho piect aj nadalej i ked striedam recepty.
dorisa
@frana , ja som na pekárničku akosi pozabudla...si mi ju pripomenula.tak isto aj tento chlebík..ďakujem
evita1a
Neviem či si tu niekto všimol fakt, že na obrázku NIE JE fotka chleba z domácej pekárničky. Chleba z domácej pekárničky totiž vyzerá inak tvarovo. Neviem z akého dôvodu tu nedáte autentickú fotku konkrétneho chleba. Neberte to ako vŕtanie, ide tu skôr o to, aby aj my, čo nepečieme chlebík tak často, sme boli v obraze. Pekárnička má svoj tvar pečiacej nádoby a ten sa zachová aj na chlebíku. Ja mávam problém, že po dopečení mi vnútro klesne a urobí v chlebe takú vaničku. Práve to ma zaujíma ako to napraviť. Na obrázku také nič nevidím a iste by som sa na to pýtala.
motozuzika
@evita1a (21.8.2022 08:02)
Ten chlebík je iba z 350g múky, takže nezaplnil celú vaničku, preto nemá tvar ako kváder, vanička je dosť široká a cesto sa roztieklo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia