Chlieb-celiatický (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Tento chlebík je najlepší z celiatických receptov čo som vyskúšala.Pre záujem celiatikov som ho upiekla podľa receptu dcéry celiatičky.tento chlebík vydrží nakrájaný v mrazničke a pre priamu spotrebu stačí dať do hriankovača.môže sa konzumovať na slano ale aj na sladko s masielkom a marmeládou.Celiatické chlebíky bez zmrazenia nevydržia viac ako tri dni .

12
porcií
10 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie na výrobu chleba
  2. Do vlažnej vody (nesmie byť teplá chlieb by sa nepodaril) nasypeme cukor, rozdrvíme kvasnice a premiešame.odvážime si múky
  3. Do pekárničky najskôr nalejeme kvások a pridáme masť
  4. Do kvásku nasypeme odvážené múky
  5. Až na múku pridávame soľ a korenie na chleba(dostať ho kúpiť v zdravej výžive) a jablčný ocot.nikdy sa nesmie soľ a ocot pridať priamo do kvásku!
  6. Naprogramujeme pekárničku na super rýchly program na 80 minút.(na programe celiatickom sa nedarí upiect kvalitný chlieb)
  7. Pri miesení cesta zo začiatku môžeme mať otvorenú pekárničku a pomôcť si upraviť cesto umelou stieračkou
  8. Upečený chlebík vyberieme hneď po upečení na mriežku vychladnúť a musíme odstrániť aj hnetače cesta
  9. Po vychladnutí asi tak po hodine chlebík nakrájame a možeme ho pokrájať aj na elektrickom krájači.necháme si na dva dni čo skonzumujeme a ostatný uložíme do mrazáka.Dobrú chuť!