Plnené chlebové placky

Chlebové placky plnené kyslou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Rýchle chlebové placky plnené kombináciou osmaženej cibule a kyslej kapusty :-) Znie to síce velmi jednoducho,ale je to naozaj velmi chutné.

4 ks
porcie

Suroviny

Postup

  1. Najprv si urobíme kapustovú plnku. Cibuľu si pokrájame na drobno a kyslú kapustu tiež trocha pokrájame ak je príliš dlhá. V jednej panvici si na oleji osmažíme cibuľu, nech je kde-tu troška hnedkastá a až potom k nej pridáme kapustu. Trocha celé podľa chuti osolíme a zalejeme cca 1 dl vody a zakryjeme pokrievkou. Necháme zo 10 minutiek pomaly podusiť. Vlastne kapusta trošičku akoby zmäkne, vpije tú vodu a dostane vďaka osmaženej cibuli aj inú, takú výbornú chuť :-)
  2. Kým nám plnka troška vychladne, si urobíme cesto. V miske si najprv lyžicou premiešame múku, sódu bikarbónu a soľ. Potom pridáme olej, jogurt a vodu a vypracujeme polomäkké cesto, ktoré pomocou trochy múky ešte krátko vymiesime do tvaru bochníka. Takto pripravené cesto necháme 10 minút postáť.
  3. Cesto následne pokrájame na 8 rovnakých častí, ktoré len rýchlo vymiesime do tvaru bochníčka. Vyvaľkáme stále po 2 bochníčky na tenko, na veľkosť cca 20-22 cm. Na jedno cesto rozložíme rovnomerne plnku a zakryjeme ho druhým cestom, ktoré len jemne prstami popritláčame.
  4. Placky pečieme v panvici na troche oleja na strednom ohni z oboch strán pár minút. Pečú sa zakryté pokrievkou, od toho tepla sa zatiaľ pekne nadvihne aj to vrchné cesto :-) Placky netreba natrieť maslom, ale to záleží aj od vás, či chcete mať mäkké cesto, alebo radšej povrch jemne chrumkavý :-)
  5. Placky sú veľmi chutné, verím že kto má rád kyslú kapustu, ten si na nich určite pochutí :-) Množstvo plnky záleží vždy na stravníkovi. Niekto má rád placky s menej plnkou a niekto má rád v placke vela plnky. Zvyknem občas primiešať aj turecký syr,alebo len tak na kapustovú plnku do placky nastrúhať nejaký eidam, alebo iný druh syra - tá kombinácia je tiež fantastická :-) Prajem dobrú chuť.