Chlebík

Autor receptu: dadajka

Dostala som recept na zdravší chlebík, bol vynikajúci, ale chcelo to ešte niečo a dnes som to asi objavila. Chcem sa podeliť o moje vylepšenia. ... sacharidy jem minimálne a už vonkoncom nie večer, ale neodolala som a tá úžasná vôňa ma presvedčila, že to musím ochutnať ihneď.

15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pozn.: Víno= Juhoafrický Cabernet z Lidl-a(na varenie odporučili "ich" kuchári), určite aj na kvalite záleží. Ingrediencie (prvých sedem) dať do hlbšej misy. Vymiešať "metličkovým" mixérom. Nechať chvíľu postáť. Nakrájajte na menšie kúsky syr a olivy. Použila som olivy plnené ančovičkami (sardelami), ktoré som však vybrala, a bola to dobrá voľba pretože boli mäkšie ako tie neplnené.
  2. Primiešala som aj semienka, už ručne, do cesta. Ešte štipka soli a hotovo. Maslom som povytierala srnčí chrbát (formu) a cesto vyliala. Pečenie na 180 C asi 1 hodinu, na strednej mriežke. Výsledok je mňamkový!