Chlebík
Autor receptu: dadajka
Dostala som recept na zdravší chlebík, bol vynikajúci, ale chcelo to ešte niečo a dnes som to
asi objavila. Chcem sa podeliť o moje vylepšenia. ... sacharidy jem minimálne a už
vonkoncom nie večer, ale neodolala som a tá úžasná vôňa ma presvedčila, že to musím
ochutnať ihneď.
15 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Pozn.: Víno= Juhoafrický Cabernet z Lidl-a(na varenie odporučili "ich" kuchári), určite aj na kvalite záleží.
Ingrediencie (prvých sedem) dať do hlbšej misy. Vymiešať "metličkovým" mixérom. Nechať chvíľu postáť.
Nakrájajte na menšie kúsky syr a olivy. Použila som olivy plnené ančovičkami (sardelami), ktoré som však vybrala, a bola to dobrá voľba pretože boli mäkšie ako tie neplnené.
- Primiešala som aj semienka, už ručne, do cesta. Ešte štipka soli a hotovo.
Maslom som povytierala srnčí chrbát (formu) a cesto vyliala.
Pečenie na 180 C asi 1 hodinu, na strednej mriežke.
Výsledok je mňamkový!