Chips nugetky

Autor receptu: danda3

Tento recept mám z mimibazaru od Ľubky L., pre jeho nenáročnosť a jednoduchosť ho robievam pomerne často.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky.
  2. Cez mikroténové vrecko ich jemne naklepeme. Osolíme.
  3. Jogurt zmiešame s karí korením a vložíme do neho pripravené mäso. Necháme odstáť cca 2 hodiny. Ja si ich nachystám hneď ráno, ale môžu sa aj deň predtým.
  4. Chipsy nasypeme do misky a s rukami ich rozdrvíme na malé kúsky. Inak, toto je jediný prípad, keď kupujem túto potravinu. Keď som ich robila prvýkrát a dala chipsy do nákupného košíka, manžel si myslel, že nám to tam niekto omylom vložil, tak som mu musela vysvetliť, na čo ich potrebujem. :-)
  5. Cornflakes vložíme do vrecka a s tĺčikom podrvíme. V pôvodnom recepte boli iba chipsy, takže conflakesy dávať nemusíte a môžete ich spraviť iba v chipsoch.
  6. Rozdrvené chipsy zmiešame s
  7. cornflakesami.
  8. Nugetku vyberieme z jogurtu a obalíme v pripravenej zmesi. Namiesto tejto zmesi môžete nugetky obaliť v strúhanke + strúhaný tvrdý syr v pomere 1 : 1.
  9. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  10. Môžete ich dať nahusto, nezlepia sa. K obedu nám stačil jeden plech, zbytok naložených pŕs som dala do chladničky a urobila čerstvé na druhý deň. Dlhšie ako dva dni ich v jogurte držať neodporúčam.
  11. Pečieme na 180 stupňoch 20 minút bez otáčania. podávame so zemiakmi a šalátom, môže byť aj dresing, u nás ako vždy tstatsiky.
  12. Aj nášmu 9 -ročnému Murkovi rozvoniavali, ale mal smolu, dostal z pŕs orezky, to mu musí stačiť, dosť, že ho gazda rozmaznáva, ja musím dbať na jeho líniu.:D:D:D