Chimichangas

Autor receptu: sjuz

Veľmi obľúbené mexické jedlo, jednoduché, s veľkým výsledkom:)

45 minút
príprava

Postup

  1. Na masti opražíme cibuľu a tri strúčiky cesnaku, pridáme mleté mäso - ja som robila dnes z morčacieho mletého - a za stáleho miešania opekáme. Keď je mäso už poodeľované na drobné kúsočky a nie je surové, pridáme na kocky pokrájané 2 rajčiny, a 2 zelené cibuľky. Okoreníme mexickým korením, pridáme 2 PL pretlaku a necháme dodusiť. Neprikrývame, miešame.
  2. Na masle ohrejeme scedenú červenú fazuľu, a rozmixujeme na kašu.
  3. Do pšeničnej tortily dáme mäso, fazuľovú pastu, a zo 3-4 popraskané kukuričné čipsy. Tortilu zložíme ako obálku, môžeme zachytiť špáradlami, aby sa neotvárala. Na rozohriatom oleji z oboch strán opražíme do zlata - pozor - treba pri tom stáť a hneď po pol minútke obrátiť, pretože je to rýchlovka:)
  4. Omáčky: 1. Avokádo očistíme, dužinu vyberieme, popučíme vidličkou, pridáme do neho nadrobno posekanú cibuľku, citrónovú šťavu,mleté čierne korenie, soľ. 2. Kyslú smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a citrónovou šťavou. 3. Rajčiny, cibuľku osekáme na drobné kocky, ochutíme citrónovou šťavou a premiešame.
  5. Chimichangas dáme na tanier, omáčky a strúhaný syr do malých misiek. Každý si na placku dá smotanu, avokádový dip, a posype rajčinovo-cibuľovou salsou a posype syrom. Dobrú chuť:)!