Chilli con carne

miskamm - fotkamiskamm, 26. júla 2012
Chilli con carne
Foto: miskamm

Je to celkom jednoduchý recept, rada ho robievam na rozličných oslavách (namiesto polnočnej kapustince) a vzdy sa vsetko zje, jedno kolko navarím

7-8
porcií
5-10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 konzerva
3-4 ks
1-2 ks
1 ks
2-3 strúčiky
1 konzerva
0,5-1 ks
1 kelimok
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľku nakrájame na jemno, cesnak pretlačíme cez lis (na cesnak) a chilli si nakrájame na tenké plátky. Papriku umyjeme, ocistíme a nakrájame na väčšie kúsky.

    Chilli con carne - obrázok 1
  2. 2

    Olej zohrejeme v hrnci. Keď je olej horúci, pridáme mleté mäso. Keď je mäso dobre prepečené, pridáme cibuľku, cesnak a chilli a opražíme. Pridáme soľ a korenie a popražíme ešte tak 2-3 minúty.

    Chilli con carne - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme najkrájanú paprika a podusíme 5 minút na miernom ohni. Pridáme paradajky a povaríme ďalších 5 minút. Pridáme odkvapkanú fazuľku a kukuricu. Povaríme 20 minút na miernom ohni.

    Chilli con carne - obrázok 3
  4. 4

    Dochutíme a podávame s orestovaným chlebíkom (ja mám na kúsky nakrájany pita-chlebík a v rúre zohriatý) alebo s kukuričnými nachos a lyžičkou kyslej smotany. Kto má doma petržlenovú vňat môže zľahka posypať vňatou.

    Chilli con carne - obrázok 4

Diskusia k receptu

honestka
sice nezodpoveda originalne nazvu podla ingredients co tam su, ale zrejme ako nasa kapustnica sa doma vari na tolko sposobov, kolko je chuti /aj ked Jamie O. si pre zmenu pridava zase chick peas/ - aj tak sa da.
aj tu je viacej sposobov varenia, ale zakladne suroviny sa velmi nemenia od tych pravych kovbojskych receptov.
Je to ozaj vynikajuce jedlo, hlavne ked sa vari pomaly, aby chute prenikli a preto sa vari v mnozstvach, lebo chuti lepsie ked postoji- asi ako nas kotlikovy gulas.

mia2404
Vyzerá fantasticky , vdaka za pripomenutie , mali sme už dávno :-)
evanaaa
Varievam často, aj keď by som rada videla originálny recept, ja som myslela, že je ako tento, @honestka , mohla by si niekedy sem dať?
minulý týždeň som niečo podobné robila ,a le dala som tri konzervy fazule a pre zmenu miesto mäsa klobásu, nám to aj takto chutilo, len kukuricu nedávam kvôli mužovi, škoda. A dávam väčšinou paradajkové pyré pollitrové.
miskamm
ja som teda sama, ale ked pride navsteva tak uvarim viac, vtedy sa oplati... toto som robila pre 4 osoby...
miskamm
@ honestka "chilli con carne" je cili s mäsom... pridava sa fazulka, paradajky... a to podla mna zodpoveda nazvu... :-)
miskamm
@Marienka44 (29.3.2016 14:18)

ja davam slnecnicovy olej, tak aby bolo dno hrnca asi 0,5 cm pokryte... ale musis pozriet aky siroky je hrniec a kolko mas surovin...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia