Chilli con carne Chihuahua

Autor receptu: andrewpobis747

Je to skoro ako rizoto. Ale nie je. Je to veľmi pikantne jedlo. Mexická kuchyňa.

1-3
porcia
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme zohriať olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, o niečo neskôr aj nakrájaný cesnak. Primiešame mleté bravčové mäso, restujeme, kým sa nerozpadne na drobné kúsky. Pridáme prepláchnutú červenú fazuľu a pokrájanú červenú papriku a kapiu.
  2. Zalejeme hovädzím vývarom, ochutíme Pikantnou zmesou, soľou a mletým čiernym a kajenským korením. Pridáme chilli papričky. Všetko miešame, dusíme kým fazuľa nezmäkne. Kukuričnú múku rozmiešame vo vode a pridáme do zmesi. Vydusíme do požadovanej kontistence alebo ešte zahustíme s múkou.
  3. V druhom hrnci uvaríme bulgur v osolenej vode. Varíme asi 15 minút.
  4. Chilli con carne Chihuahua podávame s uvareným bulgurom. Podľa chuti môžeme pridať aj sterilizovanú kukuricu. Dobrú chuť.