Chilli con carne Chihuahua
Autor receptu: andrewpobis747
Je to skoro ako rizoto. Ale nie je. Je to veľmi pikantne jedlo. Mexická kuchyňa.
1-3 porcia |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca dáme zohriať olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, o niečo neskôr aj nakrájaný cesnak. Primiešame mleté bravčové mäso, restujeme, kým sa nerozpadne na drobné kúsky. Pridáme prepláchnutú červenú fazuľu a pokrájanú červenú papriku a kapiu.
- Zalejeme hovädzím vývarom, ochutíme Pikantnou zmesou, soľou a mletým čiernym a kajenským korením. Pridáme chilli papričky. Všetko miešame, dusíme kým fazuľa nezmäkne. Kukuričnú múku rozmiešame vo vode a pridáme do zmesi. Vydusíme do požadovanej kontistence alebo ešte zahustíme s múkou.
- V druhom hrnci uvaríme bulgur v osolenej vode. Varíme asi 15 minút.
- Chilli con carne Chihuahua podávame s uvareným bulgurom. Podľa chuti môžeme pridať aj sterilizovanú kukuricu.
Dobrú chuť.