„Cheesecake“ s Nutellou a kakaom

Autor receptu: 1kika1

Som si vedomá toho, že pravý cheesecake má určité postupy, práve preto, je názov s úvodzovkou. Dostala som Riccotu,tak som skúsila poskladať môj prvý cheesecake, zo surovín, ktoré som doma našla. Výsledok si manžel veľmi pochvaľoval :-) Celkovo je toto môj prvý recept na Vareche, takže dúfam, že môže byť :-)

15 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušienky boli použité nejaké neznačkové z Lidlu - talianska edícia - kakaovo vanilkové. Sušienky som nasekala, maslo som roztopila v mikrovlnke. Roztopené maslo som prilievala do rozdrvených sušienok a miešala až do chvíle, kým sa mi masa nespojila na tuhú hmotu, pripomínajúcu cesto. Túto hmotu som natlačila do tortovej formy a dala piecť na 150°C, cca 10-15 minút. Komu by sa jeho "cesto" zdalo málo sladké,odporúčam dosladiť medom, ja som mala sušienky dosť sladké,čiže v mojom prípade nebolo treba.
  2. Riccotu som mierne rozšľahala a začala po PL pridávať Nutelu (originál). Určite neuberie na chuti jej lacnejšia náhrada. Neskôr som pridala kakao a ďalej šľahala. Po vymiešaní som dala manželovi plnku ochutnať,či chutí. Chutilo :-) Na záver som pridala 3 vajíčka, mala som len Skové,myslím, že Mkové by stačili 2. Tak isto som plnku nesladila, keďže Nutela mi to krásne presladila, ale komu by sa zdalo málo,dá viac Nutely ale med.
  3. Zapečený korpus som nechala mierne vychladnúť, rúru som si dala vyhriať na 170°C. Po miernom vychladnutí korpusu som plnku vyliala na korpus a dala piecť. Po cca 15 minútach som rúru stiahla na 150°C a piekla ešte 45 minút.
  4. Kým sa koláčik chladil na balkóne, som si roztopila čokoládu a manžel dostal úlohu nasekať lieskové oriešky. Myslím, že druh orieškov je úplne jedno,my sme mali doma zrovna tieto. Následne som už len koláčik v strede posypala orieškami, pofŕkala poriadne čokoládou a ešte raz jemne posypala orieškami. Koláčik sa celú noc chladil v chladničke a ráno sme mali chutné raňajky :-)