„Cheesecake“ s Nutellou a kakaom
Autor receptu: 1kika1
Som si vedomá toho, že pravý cheesecake má určité postupy, práve preto, je názov s
úvodzovkou. Dostala som Riccotu,tak som skúsila poskladať môj prvý cheesecake, zo
surovín, ktoré som doma našla. Výsledok si manžel veľmi pochvaľoval :-)
Celkovo je toto môj prvý recept na Vareche, takže dúfam, že môže byť :-)
15 minút príprava |
60 minút na 150 °C |
Postup
- Sušienky boli použité nejaké neznačkové z Lidlu - talianska edícia - kakaovo vanilkové. Sušienky som nasekala, maslo som roztopila v mikrovlnke. Roztopené maslo som prilievala do rozdrvených sušienok a miešala až do chvíle, kým sa mi masa nespojila na tuhú hmotu, pripomínajúcu cesto. Túto hmotu som natlačila do tortovej formy a dala piecť na 150°C, cca 10-15 minút. Komu by sa jeho "cesto" zdalo málo sladké,odporúčam dosladiť medom, ja som mala sušienky dosť sladké,čiže v mojom prípade nebolo treba.
- Riccotu som mierne rozšľahala a začala po PL pridávať Nutelu (originál). Určite neuberie na chuti jej lacnejšia náhrada. Neskôr som pridala kakao a ďalej šľahala. Po vymiešaní som dala manželovi plnku ochutnať,či chutí. Chutilo :-) Na záver som pridala 3 vajíčka, mala som len Skové,myslím, že Mkové by stačili 2.
Tak isto som plnku nesladila, keďže Nutela mi to krásne presladila, ale komu by sa zdalo málo,dá viac Nutely ale med.
- Zapečený korpus som nechala mierne vychladnúť, rúru som si dala vyhriať na 170°C. Po miernom vychladnutí korpusu som plnku vyliala na korpus a dala piecť. Po cca 15 minútach som rúru stiahla na 150°C a piekla ešte 45 minút.
- Kým sa koláčik chladil na balkóne, som si roztopila čokoládu a manžel dostal úlohu nasekať lieskové oriešky. Myslím, že druh orieškov je úplne jedno,my sme mali doma zrovna tieto.
Následne som už len koláčik v strede posypala orieškami, pofŕkala poriadne čokoládou a ešte raz jemne posypala orieškami.
Koláčik sa celú noc chladil v chladničke a ráno sme mali chutné raňajky :-)