Cheese prosciutto crudo

Autor receptu: filipvlk

Jenoduchá príprava studeného predjedla. Lahké a lahodné.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. 4 plátky prosciutta uložíme do stredu taniera. Bazalku najemno nasekáme a zmiešame asi s pol ližicou olivového oleja jedna k jednej. Zmesou šunku trochu pokvapkáme a zbytkom dozdobíme okraje. Šeri paradajky pokrájame a priložíme k šunke spolu s čučoriedkami (alebo hroznom) Goudu nakrájame na drobné plátky a uložíme ku kraju taniera. Na vrch ešte nastrúhame parmezán.
  2. Šalát – na väčšie kusy nakrájame čínsku kapustu, hlávkový šalát a pridáme rukolu. Zmiešame povetetíme a pridáme kyslú smotanu (alebo biely jogurt)
  3. Z chlebíku urobíme hrianky a možeme konzumovať :)