Cheddarové bochníky

Autor receptu: aszabka

Paleo/primal..

24
porcií
15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Opäť moja prvotina z webu, prispôsobená mne. Suroviny zmiešať, smotana podľa možnosti so 14% tuku, tvarovať jemne bochníky, alebo lyžičkou klásť na plech kôpky, vyskúšala som oba spôsoby..budem robievať kôpky :) Piecť vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch 15-20 minút, sledovať okraje. Soli len štipku, bála som sa, že budú nemastné-neslané, no cheddar je slaný dosť a má charakteristickú chuť. Chuťovo sú vynikajúce, rozplývajú sa na jazyku..ten výraz sa na to dokonale hodí. Po upečení chrumkajú, potom zmäknú, nemám odskúšané, aké budú po pár dňoch voľne na vzduchu skladované, dávam ich mraziť a vyberám podľa svojej aktuálnej túžby po pečive :D Určite stoja za vyskúšanie..