Chalupárske soté v zemiakovej placke fotorecept

andys - fotkaandys, 10. januára 2011
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept)
Foto: andys

Soté v zemiakovej placke je moje obľúbené jedlo. Aj na Vareche sú rôzne recepty, ja pridávam môj - chalupársky. Chalupárske preto, že nikdy neviem, Zobraziť celý popisSoté v zemiakovej placke je moje obľúbené jedlo. Aj na Vareche sú rôzne recepty, ja pridávam môj - chalupársky. Chalupárske preto, že nikdy neviem, čo v špajzi na chalupe nájdem a soté je tak vždy trošku iné.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
1 ks
1 konzerva,v slanom náleve
2 lyžice
1 lyžica
Zemiakové placky:
750 g
1 ks
3 strúčiky
 (hladká a polohrubá)
2 ks
 drvená




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keďže sme na chalupe, pripravíme v peci poriadny oheň :)

    Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na malom množstve oleja speníme očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu a oravskú slaninu a pridáme na rezance nakrájané mäso. Opražíme, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a necháme pod pokrievkou dusiť.

    Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si suroviny na zemiakové placky. Očistené zemiaky nastrúhame na "zemiakovom" strúhadle (3/4 množstva zemiakov) a na "syrovom" strúhadle na hrubšie rezance (zvyšnú 1/3).

    Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, majoránku, drvenú rascu, vajíčka a vmiešame hladkú a polohrubú múku v pomere 1:1 tak, aby sme vytvorili vláčne cesto.

    Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na menšom množstve oleja vypražíme väčšie placky. Hotové placky odložíme a prikryjeme, aby ostali teplé a trochu zmäkli.

    Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrátime sa k mäsovej zmesi. K mäkkému mäsu pridáme šampiňóny z konzervy (predtým scedíme). Ja som mala celé šampiňóny, takže som ich nerozkrajovala a šupsla som ich k mäsu celé.

    Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prehrejeme, pridáme 2 lyžice paradajkového pretlaku a lyžicu feferónkovej pomazánky. Necháme ešte raz prejsť varom.

    Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mäsovou zmesou naplníme zemiakové placky. Podávame posypané jemne postrúhaným syrom. Dobrú chuť k chalupárskemu obedu či večeri ;)

    Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evusik
jáj tak toto milujem... ale doprajem si tak raz za rok.... krásne sa ti vydarili :-)
tatranka
Je to chutné jedlo.Pekne spracované odfotografované.Pekný recept.
violetacamorova
Tak na to mám už dávnejšie chuť a mám zo zabíjačky bravčové mäsko, akurát sa bojím placiek aby sa mi vydarili pekné ako tebe, ale určite urobím, možno aj s čerstvými šampiňónmi, vďaka za recept!
honestka
dnes nemusim ani vecerata, su tu dnes take dobroty, ze neviem, co skor. Krasa aj s tou atmosferou zeleznej piecky. Posielam dnesny biely sneh a poriadnu canadsku zimu.
andys
Dievčatá, ďakujem :)
@violeta - placiek sa neboj, urob si redšie cesto a dávaj ho iba na mierne zohriaty olej, potom sa dajú pekne "rozmazať" po celej panvici. Držím palce a želám dobrú chuť ;) (určite sú lepšie čerstvé šampiňóny, ale to vieš, v špajzi som našla iba v konzerve. Ale milo prekvapili, boli naozaj chutné).
ketty3811
všetko so zemiakovou plackou ľúbim.A ako píšeš,stále je to iné,podľa toho čo máme doma.:-)
jahalno
Naše obľúbené silvestrovské, prípadne narodeninové, resp. sviatočné jedlo.
hamana
Vyborný recept ,do placiek môže byť aj restovaná pečienka .
enge149
fajinové"aj foto pekné aj s tou pečienkou plnené sú dobré..
elekra
Som rada, že sa Ti v mojej kuchyni podaril taký skvelý recept!
Človek ani nevie, čo sa v špajzke nachádza, že?
frona
Hurá, už mám inšpiráciu na sobotňajší obed. Ďakujem :)))))
andys
Aj ja ešte raz ďakujem všetkým za milé slová :)
zdenkab
Vynikajúce, práve sa chystám niečo uvariť, všetky suroviny mám, takže sa do toho pustím. Len neviem, ako si v paneláku urobiť taký krásny oheň.
zuzi70
Toto je vynikajúce jedlo,zemiakové placky môžeme u nás vždy :)
svetlana9
raz som papala v Trenč.Tepliciach "važeckú pochúťku" - bolo to v placke niečo s paradajk. pretlakom - vtedy to bola špecialita kuchára - no skrátka mňamina
sneica
@Andys vyborne jedlo...vsetko sme zjedli a tesim sa na dalsie varenie tejto dobroty....dakujem za inspiraciu...odporucam...:)
vanilka111
aj ja to robievam,je to pochúťka,ale do placiek som prestala dávať vajce,sú oveľa lepšie :-) vyskúšajte




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia