Ceviche

Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou

Autor receptu: siuuu

Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa.* Tak dlho som sa odhodlávala preto, že pred tepelne neupravenou rybou mám veľký rešpekt. Ale teraz prišla chuť vyskúšať - priznám sa, bála som sa, ale zbytočne - bolo to veľmi dobré jedlo. Inšpirovala som sa receptom šéfkuchára Vojta Artza tu na Vareche, ktorý som si upravila podľa seba. https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2022/04/ceviche-z-lososa

2-3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Lososa som umyla, osušila a pokrájala som na maličké kúsky (asi 0,5 x 0,5 cm). Na malé kúsky som pokrájala aj očistenú červenú cibuľu, čerstvú červenú papriku, čerstvé mango a zelenú časť póru.
  2. Všetky pokrájané ingrediencie som zaliala zálievkou, ktorú som pripravila zmiešaním všetkých surovín (cesnak som prelisovala), pomocou lyžice (nie kovovej) som všetko premiešala, uzavrela a v chladničke som nechala marinovať asi 5-6 hodín. Pred podávaním som pridala na malé kocky pokrájané avokádo a drvený koriander (semená) a všetko som zľahka premiešala.
  3. My sme mali na raňajky, pripravovala som neskoro večer a podávala som s nasucho opečenými kúskami domáceho chlebíka. Výborne to chutilo samotné aj s jednoduchou avokádovou nátierkou (avokádo, limetová šťava, cesnak, soľ, korenie), ktorú som urobila zo zvyšku avokáda.