Čevabčiči

sjuz - fotkasjuz, 10. júna 2010
Čevabčiči
Foto: sjuz

Trošku som si zmenila klasiku... :)

15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

1  kg
1 ks
5  strúčikov
 za hrsť
 za hrsť
1  PL skoro kopcom
 podľa chuti
1  ČL
3  PL




Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame so všetkými prísadami, tvarujeme valčeky.

  2. 2

    Poukladáme na vymastený plech a pečieme pri 200 st. na teplom vzduchu do zlata.

  3. 3

    Ja som ako prílohu dala nové zemiačky varené na pare posypané vňaťkou z cibule, nakrájanú cibuľu a dijonskú horčicu. A samozrejme pohár chladeného piva:))

Diskusia k receptu

honestka
malokedy ho zvrtnem na cevab- mame tu radi nase slovenske bravove masove fasirky a dobre osviezenie oproti hamburgeru, dnes uz aj nasa nevesticka ich ma velmi rada.
sjuz
honestka - a nemáš recept na taký klasický burger? Manžel má rád Burger King :))
frezia68
Dávno som nerobila a máme radi,len počkám na ochladenie,lebo rúra by nám z kuchyne spolu so slnkom urobila saunu.Akýsi škriatok Ti zmenil červenú papriku mletú na údenú :-)) ,alebo nepoznám?
babav
Perfetne! @sjuz , recept "americke hamburgery "pridala na Varechu
@bublika. Dobry ,pravy americky hamburger je sformovany v podstate iba z pomleteho hovadzieho masa , chut mu dodava oblozenie (salat,rajcina,cibula,syr opecene slanina,..)a rozne dresingy.Najlepsi je z velmi kvalitnej hovadziny.
sracz
Tak a je to tu! K Vám dvom, Sjuz a Čistinka, pridať iba moju dcéru Angeliku a "Three Ladys Čevabčiči party" môže začať. Už som napísal pri recepte "Šunkofleky pre Bábiku", že mne z akéhosi neznámeho dôvodu, ak pridám aj prívarok zo suchého hrachu s údeným mäsom a znojemskou sladkokyslou uhorkou, tieto tri jedlá (a pritom ja ich vôbec nemusím) patrili a patria k jej najobľúbenejším. Musím ju na Tvoj recept, Sjuz_ik, upozorniť! Som si istý, že aj u nej zaboduješ na plný počet! Som len zvedavý, kto sa ku Vám ešte pridá! Ďakujem a blahoželám k fajn práci a chuti!
evusik
@sjuz paradoxne si mi týmto jedlom pripomenula našu bývalú podnikovú jedáleň, kde mimochodom varili celkom dobre a jedným z jedlých jedál bolo aj čevabčiči. Doma som ho už dávno nerobila, ale veru mohla by som. Vďaka za typ :-)
marienka44
1 velka cibula v rozpise surovin ide do masa alebo len na dekoraciu? Prosim upresnit.
stefanm
K tomuto jedlu mám tri otázky.Prečo sa všade podávajú 3 kúsky toho mäska , je "čevabčiči jeden kúsok alebo je "čevebčiči" tri kúsky a prečo sa to volá "čevebčiči"?...trošku som tu na "vareche" nebol.Mal som rôzne vybavovačky u našich lekárov ale už je to za mnou.To fantastické sjuz-čevabčiči mi pripomenulo,že vlastne ja nemám problém navariť,nemusím doslova čítať recepty,ja mám problém vymyslieť čo navariť.A preto tu chodím rád.Pre inšpiráciu a nápad.Každý píše "sjuz,dík za pripomenutie,už dlho som to nerobil/a" (čevabčiči samozrejme) a pod.To sa mi na tejto stránke najviac páči.Ešte raz chválim ako prevedenie tak "hlavne" nápad.
sjuz
marienka - do mäsa:)
evusik - aj u nás robievajú, ale je veľmi mastné.
sracz - ďakujem:), ja milujem hrachovú kašu - teším sa na tvoj recept:) , taká párty by nebola na zahodenie... :)!
frezia - áno, mletá paprika údená existuje. to som len skúsila, ale chuť bola super:), a ešte ho tak ugrilovať na ohníku...hmm! Taktiež som premýšľala nad panvicou alebo rúrou, kvôli tomu istému, ako píšeš, ale zvíťazila pohodlnosť:)) - potom by som musela umývať zaprskaný sporák....:)
babav - dík:), ja tak robievam, úplne jednoducho. Ale tú umelú chuť kupovaných sa mi asi nepodarí napodobniť:))))
Mám síce 2 omáčky s BBQ chuťou, tak to môžem skúsiť:)
Inak - viete že od dnes do nedele bude Food Fest v Medickej záhrade? Aj Emanuell Ridi :)) - takže už viem, čo budem robiť!
sjuz
stefanm - ďakujem. AJ ja mám rada práve to, akí sú tu ľudia, a tiež chodím po nápady na Varechu...tak isto, keď mám v niečom nejasno. Inak - ja som chcela dať viac na tanier, ale to by ste si povedali - typický slovenský tanier:)) - pravda je taká, že po odfotení som si priložila:))!
zdezda
:-) fajnové, pikantné papanie, aj my ho máme radi :-)
zitar
Tu ( na vareche ) človek ozaj nájde spústu skvelých nápadov. Napríklad čevabčiči piecť v rúre. Doteraz som ich donekonečna piekla na panvici, už nebudem. Ďakujem
sovka62
Už som nerobila, ani nepamätám. Je skvelé, že tu človek nachádza inšpiráciu a aj nové postupy, doteraz som napr. do mäsa nedávala bylinky. Ďakujem.
frezia68
@sjuz ,vysvetlíš nevedomej niečo o tej údenej paprike?Ozaj prvýkrát počujem a zaujíma ma...kde sa používa,kto vyrába....ak neotravujem?Vidíš,mnohým si pripomenula ten recept,ktorý síce poznáme,ale zabúdame robiť,no a piecť v rúre-fantázia!
evanaaa
Tá údená paprika tu už bola nedávno, tuším ju dal do receptu "2010", vtdy som sa aj ja na ňu pýtala a bol aj obrázok, podla neho bolo vidieť, že ju vyrábajú truším v ČR, alebo možno aj u nás, ale kde ju dostať? Aj ja mám rada čevabčiči, ten najjednoduchší spôsob prípravy.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Poslovenčený názov čevabčiči podľa mňa je odvodený z troch druhov mletého mäsa a to: bravčové, hovädzie a baranie rovnakým dielom. Pridáme mleté čierne korenie, soľ, trocha červenej popriky a tretinu nadrobno pokrájanej cibule. Žiadne vajíčka, žiaden cesnak, ani meta a vegeta. Upiecť môžeme v masti i na ražni. Podávame tri valčeky so zemiakmi, s cibulou a horčicou. Sú vynikajúce a nemajú chuť karbonátkou. Prepáč Sjuz, ale tvoj recept už nie je čevabčiči.
sjuz
evanna - ja tieto koreniny kupujem na výstavách napr. v Inchebe - bývajú tam stánky s rôznymi dobrými koreninami - sú to česi - čo to predávajú.
sjuz
dry - veď som napísala, že som zmenila klasiku...:)))
sjuz
frezia - predávajú sa sušené údené papriky, aj čili papriky, v celku, aj pomleté. Mám nový spôsob údenia, idem pridať cez víkend, skúsim potom údiť aj moje vypestované a vysušené čili papriky...:)
frezia68
@sjuz ,už sa na to teším,aj keď k tomu údeniu osobne nedospejem,nie sú možnosti.Ale všetko nové ma zaujíma a ak to už @201O uverejnil,tak som nestihla prečítať.Asi by bolo dobré čítať všetky recepty :-))
evas13
Sjuz blahoželám, ten tvoj recept vyhral. Juchúúú.
sjuz
fakt? a kedy a čo? musím si to pozrieť..:) - ani neviem kde, ale to nájdem, ja si výhry nepozerám totiž..... :))) tak to je super:))) ĎAKUJEM REDAKCII!!! :)
tinca
@sjuz otváraj ďalšie chladené /okrem ku košovskej/, máš výhruuu,blahoželám :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia