Cestoviny so zimnou zeleninou a tofu
Autor receptu: martinis
Zimnou zeleninou myslím tú, ktorá je ľahko dostupná aj v zime - brokolica, červená cibuľa a
mrkva - to sú samé hrejivé farby, ktoré môžu rozveseliť deň napriek akejkoľvek metelici za
oknom. Skúste si na obed pripraviť tieto voňavé a farebné cestoviny, aj v podobe sobov :-)
1 porcia |
20 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako vždy, začnime zeleninou : brokolicu uvaríme nad parou, zhruba 10 minút. Pokojne siahnite aj po mrazenej, je hotová za rovnakú dobu, je chutná a má super farbu :) Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky, mrkvu zasa nastrúhame nahrubo. Čili papričku, ak ju máte radi, pridajte pokojne tiež, stačí ju nakrájať na malé kúsky a na kocky pokrájame aj údené tofu.
- Naparenú brokolicu zlejeme a nahrubo nasekáme. Všetku zeleninu i tofu vložíme do väčšej misy, pridáme biely jogurt a trocha byliniek, ktoré jedlo prevoňajú. Mal som chuť na niečo jemné, nie príliš slané, nuž som zeleninou nijak neokorenil a pridal som len trocha bazalky a oregana, kamarátia sa :)
- Zeleninu s jogurtom, tofu a bylinkami zamiešame, pridáme lyžicu olivového oleja a postavíme vodu na cestoviny. Akýkoľvek druh, ja som si vybral celozrnných BIO sobov z Ikei povaríme pár minút, scedíme, osolíme štipkou soli a pridáme do misy. Dobre zamiešame a servírujeme na tanier, kde pokvapkáme dobrým olivovým olejom a hneď podávame :-)
- Môj tip : Ak požijete sójový jogurt, jedlo sa stane vhodným aj pre vegánov.