Cestoviny so zimnou zeleninou a tofu

Autor receptu: martinis

Zimnou zeleninou myslím tú, ktorá je ľahko dostupná aj v zime - brokolica, červená cibuľa a mrkva - to sú samé hrejivé farby, ktoré môžu rozveseliť deň napriek akejkoľvek metelici za oknom. Skúste si na obed pripraviť tieto voňavé a farebné cestoviny, aj v podobe sobov :-)

1
porcia
20 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako vždy, začnime zeleninou : brokolicu uvaríme nad parou, zhruba 10 minút. Pokojne siahnite aj po mrazenej, je hotová za rovnakú dobu, je chutná a má super farbu :) Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky, mrkvu zasa nastrúhame nahrubo. Čili papričku, ak ju máte radi, pridajte pokojne tiež, stačí ju nakrájať na malé kúsky a na kocky pokrájame aj údené tofu.
  2. Naparenú brokolicu zlejeme a nahrubo nasekáme. Všetku zeleninu i tofu vložíme do väčšej misy, pridáme biely jogurt a trocha byliniek, ktoré jedlo prevoňajú. Mal som chuť na niečo jemné, nie príliš slané, nuž som zeleninou nijak neokorenil a pridal som len trocha bazalky a oregana, kamarátia sa :)
  3. Zeleninu s jogurtom, tofu a bylinkami zamiešame, pridáme lyžicu olivového oleja a postavíme vodu na cestoviny. Akýkoľvek druh, ja som si vybral celozrnných BIO sobov z Ikei povaríme pár minút, scedíme, osolíme štipkou soli a pridáme do misy. Dobre zamiešame a servírujeme na tanier, kde pokvapkáme dobrým olivovým olejom a hneď podávame :-)
  4. Môj tip : Ak požijete sójový jogurt, jedlo sa stane vhodným aj pre vegánov.