Cestoviny so zemiakmi, rukolou a paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: zuzkabluzka

Tento recept som nasla v jednej kucharskej knihe, zabodoval nielen pre rychlu a jednoduchu pripravu, ale hlavne pre vynikajuci vysledok. Zmenila som len to, ze v povodnom recepte radili varit rukolu spolu so zemiakmi, nechcela som ju nicit, tak ju pridavam uz do skoro hotoveho jedla. Ak mate radi rukolu, urcite si pridete na svoje. ;)

Postup

  1. Zemiaky nakrajame na male kocky a dame varit do vacsieho hrnca, pretoze k nim neskor pridame aj cestovinu. Vodu osolime a pridame aj jeden strucik cesnaku, nakrajany na vacsie kusy.
  2. Na panvici zohrejeme olivovy olej, pridame 3 struciky cesnaku, nakrajaneho na male kocky. Ked cesnak zacne vonat, pridame prekrojene cherry paradajky (mozme pouzit aj obycajne), osolime, dochutime tymianom, korenim a 5-7 minut povarime, kym pustia stavu. Vypneme, odlozime z ohna, k paradajkam nahrubo natrhame rukolu a premiesame.
  3. Ked zemiaky zmaknu, do vody dame varit aj cestoviny a uvarime al dente. Odlozime si aspon pohar vody z cestovin a ostatnu vodu scedime. Cestovinu spolu so zemiakmi dame na panvicu k paradajkam, premiesame, ak treba, podlejeme odlozenou vodou. Zemiaky by mali byt skor rozvarene ako tvrde, aby spolu s paradajkami vytvorili na cestovine "cervenkastu kasu".
  4. Na zaver mozte este poliat olivovym olejom a bohato posypat oblubenym syrom, ja pouzivam pecorino. Prajem dobru chut ! :)