Cestoviny so smotanovo-syrovou omáčkou na slanine (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Dnes som z istých príčin potrebovala mať obed hotový do pol hodiny, od nápadu po tanier na stole to trvalo ešte menej. A bez paradajky :-)

2
porcie
8 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dala som variť vodu na cestoviny, na tých mojich je napísane že tagliatelle, ja si myslím, že sú to skôr široké reznace, ale sú z tvrdej pšenice, nelepia sa a nerozvárajú.
  2. Kým sa začne voda variť, pokrájala som pancettu na pásiky, môže sa použiť aj napr. anglická slanina. Chilli a vňať som pokrájala nadrobno. Dala som variť cestoviny do slanenj vody, do rajnice som dala na masle opiecť pancettu
  3. Keď bola fajne chrumkavá, pridala som smotanu, 2 malé naberačky vody z cestovín, chilli a korenie, krátko som povarila
  4. Pridala som syr a vňať a zas krátko povarila, ešte trochu tej vody, ochutnala som a trochu dosolila
  5. Uvarené cestoviny som dala ku omáčke, premiešala, nech sa to celé riadne spojí a je hotovo, na tanieri som kvapla olivový olej. Neviete čo je toto za vtáka?