Cestoviny so smotanovo-syrovou omáčkou na slanine (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Dnes som z istých príčin potrebovala mať obed hotový do pol hodiny, od nápadu po tanier na stole to trvalo ešte menej. A bez paradajky :-)
2 porcie |
8 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Dala som variť vodu na cestoviny, na tých mojich je napísane že tagliatelle, ja si myslím, že sú to skôr široké reznace, ale sú z tvrdej pšenice, nelepia sa a nerozvárajú.
- Kým sa začne voda variť, pokrájala som pancettu na pásiky, môže sa použiť aj napr. anglická slanina. Chilli a vňať som pokrájala nadrobno.
Dala som variť cestoviny do slanenj vody, do rajnice som dala na masle opiecť pancettu
- Keď bola fajne chrumkavá, pridala som smotanu, 2 malé naberačky vody z cestovín, chilli a korenie, krátko som povarila
- Pridala som syr a vňať a zas krátko povarila, ešte trochu tej vody, ochutnala som a trochu dosolila
- Uvarené cestoviny som dala ku omáčke, premiešala, nech sa to celé riadne spojí a je hotovo, na tanieri som kvapla olivový olej.
Neviete čo je toto za vtáka?