Cestoviny so shitake pestom a sójou

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Čerstvé shitake nakrájame na kocky. Trochu olivového oleja rozohrejeme na panvici a shitake krátko osmažíme (1-2 min). Do mixéra dáme bazalku, zvyšok olivového oleja, cesnak a píniové oriešky. Nahrubo rozmixujeme. Pridáme shitake, soľ, čierne korenie a ešte raz krátko premixujeme. Dochutíme citrónovou šťavou. Cestoviny (použila som bezvaječné Sconcigli) uvaríme v jemne posolenej vode, precedíme a premiešame so shitake pestom a sójovými bôbmi. Sójové bôby som mala v náleve - nebolo treba ich variť. Servírujeme ihneď.
  2. Inšpirované receptom : http://bittersweetblog.wordpress.com/2010/09/20/sayonara-summer/ V pôvodnom recepte neboli shitake tepelne spracované, ja som sa radšej rozhodla krátko ich osmažiť.