Cestoviny so shitake pestom a sójou

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 29. januára 2012

Suroviny

400 g
100 g
1/2 hrnčeka
3 strúčiky
1/4 hrnčeka
1/4 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Čerstvé shitake nakrájame na kocky. Trochu olivového oleja rozohrejeme na panvici a shitake krátko osmažíme (1-2 min). Do mixéra dáme bazalku, zvyšok olivového oleja, cesnak a píniové oriešky. Nahrubo rozmixujeme. Pridáme shitake, soľ, čierne korenie a ešte raz krátko premixujeme. Dochutíme citrónovou šťavou. Cestoviny (použila som bezvaječné Sconcigli) uvaríme v jemne posolenej vode, precedíme a premiešame so shitake pestom a sójovými bôbmi. Sójové bôby som mala v náleve - nebolo treba ich variť. Servírujeme ihneď.

  2. 2

    Inšpirované receptom : http://bittersweetblog.wordpress.com/2010/09/20/sayonara-summer/ V pôvodnom recepte neboli shitake tepelne spracované, ja som sa radšej rozhodla krátko ich osmažiť.

Diskusia k receptu

zirafninka1
dik :)) aj ja uz poznavam ludi podla fotiek, nazvov receptov.. A shitake vacsinou v kauflande.. mavaju aj v tescu.
palokuchki
Dalsi chutny a pekny recept od teba. Taniere mame rovnake. Chvilu som sa na ten tanier zapozerala, ze odkial ho poznam. No a potom ma napadlo, ved ja mam take iste. No to uz asi robia roky. Pamat zlyhava.
alexdidi
Pekný receptík,práve nedávno som používala v recepte čerstvé shitake,mám ich rada a až po dlhšom čase sa mi ich podarilo kúpiť.Vyskúšam aj tento tvoj recept.