Cestoviny so šampiňónmi a špargľou

nelajsia - fotkanelajsia, 3. mája 2010
Cestoviny so šampiňónmi a špargľou
Foto: nelajsia

Dnes vyhútané....k obedíku... mňamka bola...

1-2
porcia
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
4 ks
8 ks
1  ks
1  strúčik
1  lyžica
1/2 ks
pár kúskov




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

  2. 2

    Na oleji speníme cibuľu a cesnak (nasekané na drobno), pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, na kocky nakrájanú papriku, posolíme a podusíme 3-4min. V slanej vode uvaríme špargľu( škrabkou očistenú od drevnatých častí) cca.5 min.

  3. 3

    Na tanier navrstvíme cestoviny, ktoré sme premiešali s olivovým olejom(2 lyžice), na cestoviny uložíme udusené šampiňóny, špargľu a posypeme plátkami parmezánu. Podľa chuti môžeme použiť aj pikantnejšie koreniny. Ak použijeme namiesto parmezánu mozzarellu, jedlo je podľa delenej stravy sacharidové.

Diskusia k receptu

babidka
tato kombinacia sa mi celkom paci a kedze nam spargla zachutila , tak urcite uvarim .
bambulka51
Tiež sme ju raz kúpili ale aj hneď vyhodili,neviem ako má vyzerať čerstvá špargľa.Tú čo sme kúpili asi bola stará, lebo bola tvrdá a nejaká veľká.Odvtedy som ju nekúpila ale rada by som sa k nej vrátila,len by som potrebovala poradiť ako ju vyberať v obchode aby som vedela,že bude chutná..............kto mi poradí:))))))))))))))))))))
nelajsia
ja si vyberam tak, že hlavne musí vyzerať sviežo, t. j. nie zvädnuto,,, a radšej tenšie ako hrubšie...:-)) a vždy ju treba poriadne ošápať
-dolné dve pretiny
bozulka
@bambulka šparglu teraz môžeš kupovať bez obav pokial nieje v obchode dlho preto pozeraj na dátum.Ja som teraz robila "hrubú" bielu a bola dobrá aj to čo som odlomila tak som očistila uvarila a pridala vývar aj s končekmi do zeleninovej polievky.Keď varím špargľu tak vždy do vody dám soľ a trošku cukru a keď voda začína vrieť dám šparglu a varím asi 10 min.Zelenú stačí aj 5 min.Potom upravíš podľa chuti.Aj tento recept od @nelaisia je určite dobrý.