Cestoviny s údeným morčacím stehnom

Autor receptu: samanka

Toto jedlo som si vymyslela, inšpiroval ma k tomu "šunkaflek"- jedlo, ktoré vôbec nemám rada. Toto je pre mňa nebezpečne jedlé. Dúfam, že aj pre tých, ktorí ho vyskúšajú.

4-5
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v slanej vode "al dente", pretože sa budú zapekať. Stehno vykostíme, pokrájame na kocky (malé). Z múky, masla a mlieka pripravíme bešamel, ktorý posolíme, prisypeme štipku korenia a keď je bešamel pekne hustý, odstavíme z ohňa (kto má elektrický-z platne). Pretlačíme cesnak, postrúhame polovicu syra, vmiešame do bešamelu a necháme rozpustiť. V miske premiešame cestoviny s mäskom a omáčkou, vymastíme zapekaciu misu maslom (alebo masťou, olejom), navrch postrúhame zvyšný syr a šup do rúry zapiecť. Čas na zapekanie neviem presne, keď je syr zlatistý, vyberám z rúry.