Cestoviny s paradajkovo-zeleninovou omáčkou so sójou (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Červená omáčka so sójou (1 280kJ)
1 porcia |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Huby aspoň pol hodinu pred prípravou namočíme do vody...
- Zatiaľ si dáme do hrnca sójové kúsky, necháme ich zovrieť v zeleninovom vývare a potom ešte 15 minút varíme na slabom plameni.
- Medzitým si pripravíme ďalšie ingrediencie - očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Keď sa sója dovarí, na oleji si opražíme cibuľku a cesnak, potom pridáme odcedené sójové kúsky a ďalej pražíme...
- Vodu z húb zatiaľ precedíme do zeleninového vývaru, ktorý sme použili na varenie sójových kúskov. Po 3 minútach oprážania túto zmes vlejeme k sóji a necháme opäť zovrieť.
- Pridáme do nej všetku zeleninu, pretlak, huby, bobkový list a klinček. Premiešame a varíme zakryté 10 minút.
- Po 10 minútach varíme ešte 5 minút, už bez pokrievky.
- Pridáme majorán, soľ, čierne korenie... na koniec vyberieme bobkový list a klinček.
- Podávame s cestovinami, posypeme parmezánom a pridáme lístky bazalky.
- Energetická hodnota:
1 280kJ
Bielkoviny: 22,12g
Sacharidy: 43,56g
Tuky: 8,76g