Cestoviny s paradajkovo-zeleninovou omáčkou so sójou (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Červená omáčka so sójou (1 280kJ)

1
porcia
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Huby aspoň pol hodinu pred prípravou namočíme do vody...
  2. Zatiaľ si dáme do hrnca sójové kúsky, necháme ich zovrieť v zeleninovom vývare a potom ešte 15 minút varíme na slabom plameni.
  3. Medzitým si pripravíme ďalšie ingrediencie - očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  4. Keď sa sója dovarí, na oleji si opražíme cibuľku a cesnak, potom pridáme odcedené sójové kúsky a ďalej pražíme...
  5. Vodu z húb zatiaľ precedíme do zeleninového vývaru, ktorý sme použili na varenie sójových kúskov. Po 3 minútach oprážania túto zmes vlejeme k sóji a necháme opäť zovrieť.
  6. Pridáme do nej všetku zeleninu, pretlak, huby, bobkový list a klinček. Premiešame a varíme zakryté 10 minút.
  7. Po 10 minútach varíme ešte 5 minút, už bez pokrievky.
  8. Pridáme majorán, soľ, čierne korenie... na koniec vyberieme bobkový list a klinček.
  9. Podávame s cestovinami, posypeme parmezánom a pridáme lístky bazalky.
  10. Energetická hodnota:
    1 280kJ
    Bielkoviny: 22,12g
    Sacharidy: 43,56g
    Tuky: 8,76g