zatvoriť
VYTLAČIŤ
Cestoviny s orieškami a lesnými hubami (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
Suroviny
cestoviny pappardelle
1-2 hrste, - lesná zmes
huby sušené
200 ml
mlieko
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
200 - 250 ml
smotana na šľahanie
hrsť
lieskovce a vlašské orechy
soľ
korenie čierne mleté
petržlenová vňať
syr Grana Padano
olej olivový
Postup
Vopred si namočíme sušené huby do mlieka, postačí aj hodinka vopred.
Cibuľku a 2 strúčiky cesnaku nakrájame najemno a osmažíme vo vyššej panvici na olivovom oleji.
Keď cibuľka a cesnak začnú zlatnúť, pridáme vopred namočené a precedené huby. Zalejeme sladkou smotanou.
Prikryjeme, necháme dusiť. Občas premiešame. Po 15 -20 minútach odkryjeme, dosolíme, okoreníme. Necháme ešte chvíľu dusiť, kým sa omáčka nezredukuje.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Uvarené cestoviny prihodíme do omáčky a spolu premiešame. Pridáme zvyšný prelisovaný cesnak.
Prihodíme zomleté orechy a zľahka spolu prehrejeme.
Na záver pridáme čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a poprášime strúhaným syrom Grana Padano.