Cestoviny s orieškami a lesnými hubami (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Vopred si namočíme sušené huby do mlieka, postačí aj hodinka vopred.
  2. Cibuľku a 2 strúčiky cesnaku nakrájame najemno a osmažíme vo vyššej panvici na olivovom oleji.
  3. Keď cibuľka a cesnak začnú zlatnúť, pridáme vopred namočené a precedené huby. Zalejeme sladkou smotanou.
  4. Prikryjeme, necháme dusiť. Občas premiešame. Po 15 -20 minútach odkryjeme, dosolíme, okoreníme. Necháme ešte chvíľu dusiť, kým sa omáčka nezredukuje.
  5. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
  6. Uvarené cestoviny prihodíme do omáčky a spolu premiešame. Pridáme zvyšný prelisovaný cesnak.
  7. Prihodíme zomleté orechy a zľahka spolu prehrejeme.
  8. Na záver pridáme čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a poprášime strúhaným syrom Grana Padano.