Cestoviny s fazuľkou

Cestoviny s opečenou cibuľou a dusenou fazuľou (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Dusená zelená fazuľa, opečená cibuľa, cesnak a strúhaný syr... výborná kombinácia :-) Veľmi chutné cestoviny, ako ľahký obed alebo večera :-)

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu týchto chutných cestovín netreba veľa surovín, je to naozaj ľahké a jednoduché jedlo. Potrebujeme zelenú fazuľu, ja tu mám svoju mrazenú. Ďalej 4 veľké cibule a zo 7-8 veľkých strúčikov cesnaku. Nebojte sa, nie je to ani veľa cibule ani veľa cesnaku, kľudne by znieslo aj viac :-)
  2. Cibuľu si očistíme a pokrájame na mesiačiky. Do panvice dáme trocha oleja a kúsok masla a trocha osolenú cibuľu na ňom zosklovatíme. Následne pridáme postrúhaný cesnak a minutku aj s tým necháme cibuľu poškvrčať. Napokon poprášime cibuľu s 2 pl múky, jemne premiešame, pridáme oheň a cibuľu pekne do zlatova opečieme. Do zlatova sa opečie vďaka tej múke. Podľa chuti ešte osolíme.
  3. V jednej panvici na troche oleja si udusíme do mäkka fazuľu. Podľa potreby ju osolíme a podlejeme trochou vody počas dusenia. Keď už vyvrela všetka šťava a fazuľa je mäkká, podľa potreby dáme troška oleja a fazuľu ešte narýchlo opečieme. To jej dodá inú chuť.
  4. Medzitým si uvaríme cestovinu podľa chuti, ja zvyknem dať široké polodlhé rezance. Cestovinu dáme do veľkého pekáča ,aby sme to celé vedeli premiešať. Na cestovinu dáme fazuľu aj udusenú cibuľu a dobre celé premiešame. Potom to osolíme, okoreníme a znova zľahka premiešame. Podľa chuti môžme poliať aj olivovým alebo ľanovým olejom. A napokon ešte pridáme na jemno nastrúhaný syr a ešte naposledy premiešame.
  5. A už len trocha zohriate, aby sa syr na tom jemne rozpustil podávame ;-) Podľa chuti si tam môžte pridať aj chilli. U nás doma toto jedlo deti zbožnujú, oblúbili si to hneď na prvýkrát. Nech vám chutí.