Cestoviny s kyselkastou omáčkou

m0nika - fotkam0nika, 16. novembra 2010
Cestoviny s kyselkastou omáčkou
Foto: m0nika

Manžel si v sobotu zaželal bezmäsité jedlo. Ja som navrhla cestoviny a syn vymyslel omáčku. Toto je výsledok:

15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Omáčka:




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v posolenej vode, do ktorej sme pridali olej. Množstvo podľa potreby a uváženia.

  2. 2

    Medzičasom si pripravíme omáčku: Na panvici osmahneme na malé kúsky nakrájanú slaninku a diétnu salámu. Zároveň si v panvici necháme zovrieť smotanu na varenie, do ktorej sme pridali bambino a sójovú omáčku. Pridáme sterilizované šampiňóny a kukuricu aj s nálevom a okoreníme. Soliť netreba. Pridáme slaninku so salámou a necháme prejsť varom. V prípade potreby zahustíme solamylom rozmiešaným v troche studenej vody.

  3. 3

    Cestoviny dáme na tanier, polejeme omáčkou a pred jedlom si poprajeme dobrú chuť :-)

  4. 4

    Zistili sme, že hríby boli sladko-kyslé, preto aj omáčka bola kyselkavá, ale bolo to dobré. A zhodli sme sa na tom, že kvôli vôni by bolo super pridať aj zopár sušených hríbikov a kvôli farbe nejaký zelený "lístok"...

Diskusia k receptu

olika
Cestoviny milujem na akýkoľvek spôsob. Toto vyzerá fajn! Skúsim!
peliska
Sú výborné,len som zahustila múkou rozhabarkovanou v studenej vode.Všetky jedlá takto zahusťujem,lebo ten solamyl tam cítiť.Ale každý podľa svojho gusta.:::::)))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia