Domáce cestoviny

Cestoviny s gorgonzolovou omáčkou, hľuzovkou a pancettou (videorecept)

Autor receptu: sons

Jednoduchý hravý recept na skvelé domáce cestoviny vám v tomto videu predstaví účastník kulinárskej show Bez servítky Timotej Cesnak.

3
porcie

Suroviny

Postup

  1. Múku nasypeme na pracovnú dosku. Do kôpky múky urobíme jamku, do ktorej dáme žĺtky, trochu olivového oleja a trochu vody. Postupne vymiešame do tuhšieho cesta (podľa potreby dolejeme ešte vodu), ktoré necháme chvíľu odstáť.
  2. Na pomúčenej doske cesto na tenko vyvaľkáme. Plát zrolujeme a nakrájame na širšie rezance. Rezance rozprestrieme a uvaríme v osolenej vode.
  3. Uvarené cestoviny scedíme, časť vody odložíme na ďalšie použitie. Cestoviny polejeme trochou olivového oleja.
  4. Na panvici opražíme plátky pancetty a vyberieme ich. Do panvice dáme uvarené rezance, pridáme gorgonzolu. Keď sa začne syr roztápať, pridáme troška odloženej vody z cestovín. Na záver na cestoviny nastrúhame trochu hľuzovky. Premiešame.
  5. Hotové cestoviny podávame s opraženou pancettou a posypané nastrúhaným parmezánom.