Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou

evusik - fotkaevusik, 10. marca 2010
Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou
Foto: evusik

Sme cestovinová rodina, u nás môžu byť cestoviny každý druhý deň a nikdo sa sťažovať nebude. Ešte šťastie, že cestoviny sa dajú variť systémom Zobraziť celý popisSme cestovinová rodina, u nás môžu byť cestoviny každý druhý deň a nikdo sa sťažovať nebude. Ešte šťastie, že cestoviny sa dajú variť systémom - čo chladnička dala - takže trochu fantázie a večera je za 20 minút hotová

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Omáčka: na oleji speníme na plátky nakrájaný cesnak, pridáme na pásiky nakrájanú šunku, na menšie ružičky rozobratú brokolicu, stonky okrájame a nakrájame na tenké kolieska, len premiešame, nedusíme, len zľahka opražíme a dochutíme soľou, korením. Ja vôbec nesolím lebo syr býva dostatočne slaný, používam koreniace zmesi a tie sú slané dosť. Hneď pridáme smotanu, tavený syr a miešame pokiaľ sa syr nerozpustí, môžeme pridať mlieko ak je omáčka hustá.

  2. 2

    Medzitým si dáme variť vodu a uvaríme cestoviny - scedíme - NIKDY NEPRELIEVAME STUDENOU VODOU. Ešte horúce cestoviny zmiešame z omáčkou a podávame. Môžeme posypať nastrúhaným syrom.

  3. 3

    Ak by ste chceli podávať omáčku a cestoviny zvlášť a potrebujete aby sa cestoviny nezlepili - niekdo to robí tak, že ich vymáča v studenej vode - bŕŕŕŕŕ´- niekdo ich omastí olejom - ja mám nato iný trik. Ešte horúce, neprepláchnuté cestoviny vysypem na pekáč aby boli v tenkej vrstve a vždy keď idem okolo ich premiešam až pokiaľ nevychladnú. Výsledok stojí za to a hlavne všetko čo má ostať na cestovinách tam aj ostane, neskončí spláchnuté v dreze.

Diskusia k receptu

janadelfi
Určite skúsim, cestoviny, brokolicu.... vlasnte všetko môžem.... Jednoduché a dobré. Ďakujem.
orchidea
to s tou fintou aby sa cestoviny nezlepili skúsim, ja tiež patrím k tým čo ich prelievajú ale aj tak sa zlepia.....
remiki
tak idem na to dnes..,, uz sa varia cestoviny paaa a dik za recept
luthien
Ja vegetariánka, nemám veľa možností na chutný obed, ale tieto cestoviny sa mi pozdávajú, aj podľa obrázka, aj podľa postupu, aj keď šunku vynechám :)
jeanine
akurat sa na tom pracuje :) dakujeme za recept. ja tiez zvyknem robit cestoviny s hoccim, podla fantazie, ale s brokolicou ma nenapadli.. a kedze po malej mi ostala este brokolica, tak sup s tym na panvicku.
mitiu
super napisany recept............aj s radami od pani kucharky :)
evusik
@mitiu ďakujem.... toto je taká rýchlovečka, keď človeka prepadne hlad a nechce sa mu vyvárať, alebo jednoducho nemá čas :-)
gabinka1
vyborne, prave sme varili a papali :).. budem robievat pravidelne..
ada01
s tými cestovinami máš pravdu...nepremývať........všetko zdravé sa vyplaví.....:))))).......ukladám
amata
chutny recept, ale brolicu som musela podusit,inak by bola surova...ak by som ju nemala dusit,len zlahka oprazit hmmmmm
2susan
Mnam, fantasticke.........doporucujem....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia