Cestoviny s bielou fazuľou a mäsom

Autor receptu: katka78

Natrafila som na krásnu bielu maslovú fazuľu a hoci som ešte nemala konkrétnu predstavu, čo z nej uvarím, musela som ju kúpiť. Cestou domov som rozmýšľala nad jednoduchým receptom, kde by som ju mohla spojiť s mäsom a cestovinou. Tu je.

Postup

  1. Fazuľu som deň vopred namočila. Z mrazničky som vytiahla odložené kuracie prso, čo mi zostalo z predošlého varenia a kúsok bravčového karé.
  2. Na druhý deň som fazuľu dala variť do dostatočného množstva osolenej vody, ktorú som trošku prevoňala čerstvým ligurčekom. Oba druhy mias som nakrájala na maličké kúsky, možno by som ich aj pomlela, no nechcelo sa mi pre tú trochu špiniť (či skôr umývať) mlynček. Mäso som ochutila mletou červenou paprikou, sušenou majoránkou a petržlenovou vňaťou.
  3. Na oleji som opiekla na kolieska nakrájanú cibuľu, pridala ochutené mäso, sprudka ho opiekla, aby sa zatiahlo, podliala trochou vody a nechala ho dusiť. Podľa potreby som priebežne podlievala vodou. Medzitým sa mi dovarila fazuľa, bola akurát mäkká, tak som ju odstavila.
  4. Keď už bolo kuracie mäkké a bravčové takmer, dochutila som ho ešte soľou, pretlačeným cesnakom, pridala niekoľko lyžíc paradajkového pyré a nechala dodusiť kým úplne zmäklo aj bravčové mäso.
  5. Medzitým som dala variť cestoviny. Fazuľu a uvarené cestoviny som scedila a spolu premiešala. Naložila som ich na taniere a preliala hotovým duseným mäsom.
  6. Uvedené množstvo surovín je len orientačné, doplnené na žiadosť redakcie. Jedlo som pripravovala od oka, nevychádzala som z konkrétneho receptu, len zo surovín, ktoré som mala doma k dispozícii a chcela ich spotrebovať.