Cestoviny podľa Gordona Ramsaya

Autor receptu: alicka80

Pred pár dňami sme sa inšpirovali rýchlym a chutným receptom. Neľutujeme :-)

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fáza krájania :-) Pór si očistíme a nakrájame z neho bielu časť na kolieska. Šampiňóny si umyjeme a nakrájame na štvrtiny, schwarzwaldskú šunku nakrájame na hrubšie pásiky. Petržlenovú vňať nasekáme na drobno.
  2. Do panvice dáme olivový olej a postupne pridávame pór, opražíme ho, pridáme huby, popražíme ich, schwarzwaldskú šunku, petržlenovú vňať a korenie. Keď nám huby zmäkknú (nie na blato), pridáme pochúťkovú smotanu. Všetko dobre premiešame a necháme krátko prejsť varom. Nepridávali sme soľ, keďže sch. šunka je dosť slaná. V recepte Gordon povolil dať aj obyčajnú slaninku. Ale chceli sme dodržať receptúru.
  3. Medzitým uvaríme cestoviny. Aké chcete. My sme sa rozhodli pre penne. A nastrúhame syr.
  4. A môžeme servírovať. Cestovinky, omáčka a posypať parmezánom. My sme to celé pokvapkali olivovým olejom. Zaujímavosťou pre mňa je, že aj keď sme jedlo nesolili, kombinácia chutí v omáčke spolu so syrom sa podobá bryndze. A chutilo.