Cestoviny à la Multicooker fotorecept

bogar - fotkabogar, 22. augusta 2016
Cestoviny à la Multicooker (fotorecept)
Foto: bogar

dostala som darček na narodeninky tak prečo ho nevyskúšať :)

4
porcie
10 minút
príprava
25-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 g
120 g
2 ks
1 ks
3 ks
100 g
150 g
120 g
2 PL




Postup

  1. 1

    pripravené suroviny, mlieko iba v prípade ak by trebalo :)

    Cestoviny à la Multicooker (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do hrnca som pridala 2 PL olivového oleja , zapla hrniec na Fry a postupne pridala slaninu , cibuľu, kuracie mäsko na drobno, šampióny, cesnak zavrela a nechala osmahnúť 10 min. Otvorila som a osolila som zmes podľa potreby a okorenila.

    Cestoviny à la Multicooker (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som cestovinu uvarenú pred tým v tomto šikovnom hrnci kde som ho naplnila vodou osolila ju a nastavila na Steam/ Soup aby voda zovrela. Pridala som cestoviny ktoré stačilo nechať povariť polovicu času ako sa píše na sáčku v mojom prípade 2min a boli al dente. Poriadne som to premiešala okorenila a osolila, pridala som oregano.

    Cestoviny à la Multicooker (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hrniec som nastavila na Baking - čiže zapekanie, roztrúsila som nivu a zavrela. Čas som nastavila na 25 min.

    Cestoviny à la Multicooker (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 10 min. som hrniec otvorila a zaliala zmesou rozšľahaných vajec smotany a zázvoru. Posypala som strúhaným eidamom a zavrela na zvyšných 15 min.

    Cestoviny à la Multicooker (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a tu je výsledok, hotová výborná večera či obed, ktorá sa dá podávať aj za tepla či za studena,

    Cestoviny à la Multicooker (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    výborne sa k tomu hodí šalát ľahký letný šťavnatý alebo len paradajková obloha :) dobrú chuť. Môžete kľudne použiť rôzne variácie chutí, bez mäsa alebo s viac, so šunkou alebo len zeleninové. Každému podľa chuti.

    Cestoviny à la Multicooker (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

torticka
Musela si posluchat, ked si dostala taky fantasticky hrniec. Blizia sa vianoce, hadam aj mne Jezisko donesie taky skvely hrniec. Taketo cestovinky mam rada.
1x bogar
haji
Zajímavý pomocník takový multicooker. Ovšem člověk nemůže mít všechno. Já si před šesti léty pořídila elektrický tlakový hrnec, ve kterém se upeče i piškot. Jsem moc spokojená, hlavně v parném létě se v něm bezva vaří. Mám slabost pro hejblata podobného druhu. Dostala jsi fajnový dárek!
1x bogar
bogar
dakujem vam za mile komentariky a ano chystam sa aj na pecenie korpusu na torty a kopu ineho, moj muz vie cim potesit :)
1x haji
marta23
Kde dostať kúpiť tento báječný Multicoocer? Čo všetko sa v ňom dá uvariť? Dávam 5*
1x bogar
marta23
Aký je objem tej nádoby Multicooker? Ďakujem za odpoveď, pozdravujem.
afataga
to je taky ten hrniec, co ma akoze asi 8 funkcii? Lebo moja mama si kupila podobny, aj ked ina znacka a robila v nom francuzske zemiaky a vobec nebola spokojna, ten hrniec ma asi len spodny ohrev, tak ako sa v nom da zapekat? Ona si ho kupila miesto starej remosky, hrniec odpociva v spajzi na polici a remoska presla totalnou ocistou a funguje dalej k uplnej spokojnosti. Pytam sa preto, lebo ma zaujima, ako si ty spokojna a co vsetko si v nom uz skusala robit. Lebo ani tvoje jedlo nevyzera zapecene, ak ma len spodny ohrev, ani nemoze byt zvrchu zapecene.
haji
@Afataga (24.8.2016 19:55)
Afi, remoska je remoska a na pečení nemá konkurenci. S tím spodním ohřevem máš pravdu, na témže principu je i multicookrer, elektrický tlakový hrnec i domácí pekárna. Takže krustička - není. Jak jsem psala, mám elektrický tlakový hrnec a má i funkci pečení - v přiloženém návodu je recept na piškot ze 3 vajíček. Ten se upeče bez problémů a je chutný. Nic jiného jsem v tom ještě nepekla, přiznávám. Domácí pekárnu mám také, tam je nádoba menší, případně užší, z jiného materiálu a při troše dobré vůle chleba má z boků a zespod kůrku. Nahoře už to velká sláva není. Pekla jsem v ní piškotový ořechový korpus a byla to havárie na severní točně. Vysušená briketa, kterou jsem prolila rumem a prokrojení spojila krémem. Bylo to vcelku nepoživatelné. Zato marmeláda fajn, jen ta, díky zavřenému víku po dobu vaření, je hodně tekutá a je třeba dát želírovací doplněk. Výhoda - nemusíš u toho stát, bo se míchá samo. No a ještě jeden domácí pomocník - pomalý hrnec. Tam jsem totál nespokojená, bo chuť masa z tohoto pomocníka mi nevyhovuje. Je to dušení, dlouhé dušení, které vytáhne zvláštní chuť masa, kterou nemusím. Výhoda - nemusíš u toho stát.
S elektrickým tlakovým hrncem jsem moc spokojená /mám Etu/, pekárnu a pomalý hrnec mám hezky uloženy. Remosku po babičce považuji za vrchol technické pomoci v kuchyni, která nikdy nezklame, jen je ji třeba hlídat.
Je to moje nemoc - podobní pomocníci. Ještě mám přenosný elektrický kontaktní gril, sendvičovač a topinkovač. Gril moc nevyužívám, zato sendvičovač a topinkovač ano, tam spokojená jsem.
afataga
@Haji (24.8.2016 23:43)

dik za vycerpavajuci referat :-), ja remosku nemam, neviem posudit, ale takyto hrniec by som isto nechcela, uvarit sa aj v normalnom hrnci a zapiect v rure, pekaren mam a pouzivam len na vymiesenie cesta, to jej ide vyborne, potom peciem pecivo, chlieb, alebo kolace, chlieb v nej upeceny nam nechuti. Tlakac nemam a nechcem a pomaly nemam, peciem alebo skor dusim na pomalo v rure a tiez sa nemusim o to starat.
1x frezia
haji
@Afataga (25.8.2016 10:24)
Rádo se stalo, milá Afi, vše je o zvyku a u mě též o slabosti pro různé druhy pomocníků v domácnosti - to je choroba jako každá druhá. haha Určo je i multicooker fajn věc, nejen jako dárek, hlavně pro toho, kdo je podobným hejblatům otevřen. Vím o tom své, pokukuju a kochám se lecčím - teď už většinou jen virtuálně. Měj krásný den, mávám!
bogar
vojde tam 1500g ryze cca, objem som na rychlo nenasla, a cestoviny zvrchu boli zapecene ale ja som na nich este dala syr aby bol taky tahavy nemam rada ten suchy uplne chrumkavy cize preto tak ale kazdopadne kolko ludi tolko chuti , ja som max spokojna a kvazi vie 12 veci :) pekny den zienky :)
1x haji
jozka2
Haji,asi kolko ludi tolko nazorov.Ja mam pomaly 2-oj L hrniec v ktorom varim polievku a huspeninu a 6 L zase v ktorom varim plnenu kapustu tzv.po nasemu holubky a plnenu papriku a nedam na ne dopustit.Mala som navstevu tak som robila vacsie mnozstvo holubiek a nevmestili sa mi do slowkookera tak som dala do kastrola.Tie v slowkookeri boli po sami vrch,nic neprskalo ani nevytekalo z tych druhych i ked hrniec nebol plny a varilo sa pomaly aj tak som mala ospineny cely sporak.Ked robim maso tak ho zatiahnem na sporaku z kazdej strany,do kookera dam trochu vody ,aby sa medzitym nahrial vlozim maso a co tam patri a necham dusit,pridem z tennisu a obed je na stole,nejak som nepostrehla aby maso stracalo chut,to som prekvapena.Priznam sa co nerobim nepridavam zeleninu tu pridam po prichode domov,kym sa osprchujem a zacnem jest zelenina je taka akurat
haji
@Jozka2 (31.8.2016 05:52)
Milá @Jozka2 to máš pravdu a určo víc zkušeností s PH. Přiznám se, že ho nevyužívám, tiše leží, v propadlišti skříně. Naposledy jsem v něm topila sádlo, ale ani tam jsem spokojená nebyla. Škvarky byly gumídkové, ale brácha dar uvítal, mazal si je na chleba a ani nepípl, že by mu nechutnaly. To neznamená, že ho zase nevytáhnu, jsem paličatá a ráda vyzkouším nějaký recept z Varechy pro PH. Jak píšeš, sto lidí, sto chutí. Krásný den přeji!
nadia56
@Bogar , mas vyborneho pomocnika, dobre si navarila, tvojej rodinke urcite chutilo,

veru tak,varenie v pomalom hrnci ma aj svojich nadsencov, pripajam sa k @jozka2 , my sme pred nedavnom rozsirili nasu zbierku pomalych hrncov /6 a 2,5 litrovych/ o Slow Cooker Casserole
 www.crock-pot.ca/en_CA/specialty/casserole-crock-slow-co...

najma v letnych horucavach su tieto hrnce velkymi pomocnikmi, varia v noci - na terase alebo na balkone,
ale kazdemu vyhovuje a chuti nieco ine, a mozno si niekto nevie predstavit varenie bez statia pri horucej platni,
pekny den zelam ☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia