Cestoviny cannellioni plnené kuracími prsíčkami a tofu, zapečené s cukinou a šampiňónmi

Autor receptu: martamm

Keďže máme cukinovú sezónu a naša záhrada nám ich ponúka neúrekom. rozmýšľala som, ako ju pripraviť, aby sa nám nezunovala. Ponúkam Vám svoj recept na vyskúšanie, možno Vás zaujme.

6
porcií
45 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájeme nadrobno. Neošúpanú cukinu a šampiňńy nakrájame na kocky, asi 1 cm. V hlbokej panvici rozpálime olej, orestujeme cibuľu, pridáme cukinu a šampiňóny, premiešame, osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky, zalejeme paradajkovým pyré, podusíme asi 10 minút.
  2. Kuracie prsia pomelieme, tofu nastrúhame najemno, spolu dáme do misky, pridáme vajcia, soľ, dva popučené strúčiky cesnaku, majorán, čierne korenie. vytvoríme kompaktnú masu.
  3. Touto masou naplníme surové cestovinové rúrky, robila som to prstami, nakoľko som nenašla vrecko na zdobenie koláčov :). Naplnené rúrky uložíme do vymastenej jenskej misy.
  4. Na rúrky navrstvíme podusenú cukinovo-šampiňónovú zmes. Prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 40 minút upiecť. Upečené podávame posypané strúhaným eidamom, dobrú chuť...