Cestoviny cannellioni plnené kuracími prsíčkami a tofu, zapečené s cukinou a šampiňónmi
Autor receptu: martamm
Keďže máme cukinovú sezónu a naša záhrada nám ich ponúka neúrekom. rozmýšľala som, ako ju pripraviť, aby sa nám nezunovala. Ponúkam Vám svoj recept na vyskúšanie, možno Vás zaujme.
6 porcií |
45 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Cibuľu nakrájeme nadrobno. Neošúpanú cukinu a šampiňńy nakrájame na kocky, asi 1 cm. V hlbokej panvici rozpálime olej, orestujeme cibuľu, pridáme cukinu a šampiňóny, premiešame, osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky, zalejeme paradajkovým pyré, podusíme asi 10 minút.
- Kuracie prsia pomelieme, tofu nastrúhame najemno, spolu dáme do misky, pridáme vajcia, soľ, dva popučené strúčiky cesnaku, majorán, čierne korenie. vytvoríme kompaktnú masu.
- Touto masou naplníme surové cestovinové rúrky, robila som to prstami, nakoľko som nenašla vrecko na zdobenie koláčov :). Naplnené rúrky uložíme do vymastenej jenskej misy.
- Na rúrky navrstvíme podusenú cukinovo-šampiňónovú zmes. Prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 40 minút upiecť. Upečené podávame posypané strúhaným eidamom, dobrú chuť...