Cestoviny s pestom
Cestoviny s pestom

Cestoviny bucatini s pestom à la Trapanese

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 11. júna 2019
Cestoviny bucatini s pestom à la Trapanese
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

600 g čerstvé
Pesto:
100 g lúpané
2 strúčiky
25 g
300 g
100 ml
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Pesto: Mandle, cesnak, lístky bazalky, cherry paradajky a olivový olej spolu rozmixujeme, aby vznikla jednotná konzistencia. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  2. 2

    Čerstvé cestoviny bucatini uvaríme v osolenej vode al dente (na skus).

  3. 3

    Uvarené scedené cestoviny dáme do väčšej misy, zmiešame s pestom, rozdelíme na taniere a posypeme postrúhaným pecorinom.

Diskusia k receptu