Cestovinový šalát fotorecept

lucylee - bez fotkylucylee, 20. apríla 2011
Cestovinový šalát (fotorecept)
Foto: lucylee

Recept mám od kolegyne. Robila som dve verzie-pre seba a pre manžela.

Suroviny

1 balenie
500 g
500 g
2 ks
1 ks v konzerve
1 ks v konzerve
100 g
10 ks
10 ks
5 ks
1 ks
2 ks
1 ks /sójová smotana




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si pokrájame na kocočky. Toto je fotka verzie pre mňa bez kukurice a syra.

    Cestovinový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Toto je fotka verzie pre manžela s kukuricou a tvrdým syrom.

    Cestovinový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme cestoviny podľa návodu na obale, osolíme, okoreníme a pridáme sladkú mletú papriku do verzie pre manžela...

    Cestovinový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a aj do verzie pre mňa.

    Cestovinový šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pre manžela pridáme kyslú smotanu.

    Cestovinový šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som si dala sójovú majonézu.

    Cestovinový šalát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme do chladničky a podávame ozdobené petržlenovou vňaťou. Kto chce, môže si pridať aj kuracie mäsko. Ja som robila v piatok, kedy je pôst a preto chcel manžel bez mäska.

Diskusia k receptu

janger
Vyborna papanicka, s kopou zeleninky. A, @lucylka , ty nelubis kukuricku a syr :-)?
cica2
a hneď teraz by som okoštovala, dobre to vyzerá! Ešte ostalo?:)
lucylee
@jangerka no, kukuricu naozaj neľúbim a syr som nemohla kvôli tomu, aby jedlo spĺňalo princípy delenej stravy :)
Ďakujem za príspevky :-)
lucylee
väčšinou kuchyne oddelené nemáme, len niekedy, keď manželovi nechutí, čo navarím sebe, upravím mu to, alebo mu urobím niečo iné. A keď raz budú deti, dajú si, na čo budú mať chuť :)
eraserhead
ok, čo dáš 10 mesačnému dieťaťu? ono samé by ochutnalo čokoľvek čo pred neho predložíš.........
lucylee
@eraserhead no, ja ti neviem, deti nemám, zatiaľ neplánujeme, takže sa tým ani nezaoberám, keď raz budú, naštudujem si literatúru, resp. sa popýtam ostatných mamín, čo im dávajú, predpokladám, že buď nejakú kašu alebo rozmixovanú zeleninu s mäskom, cestoviny a pod.
tedko
Supiš receptík ukladám do mojej KK.....
daewootn
...vyzerá to pekne aj farebne, beriem to s mäsom aj bez a kľudne to môžem mať aj zajtrá na obed, dobru chuť a príjemné sviatky prajem...
evilauri
Krasne to vypada, u nas sa tiez robia dve varianty ,tata ma rad slaninku, udene mäsko,( bez toho by samozrejme ani len jeden den neprezil ), ja to mat teda nemusim a nasa dcerka pomiesa vsetko do kopy, "A je to" , kazdy spapka, na co ma chut :-)))
tattone
To Lucylee: vyzerá to s Tebou biedne, manžel neje to čo Ty. Dôvod? Prosím Ťa skús používať slovenské výrazy, nejako som nepochopil, keď varíš v nejakých "verziách". Čo to je verzia? ..."do verzie pre manžela", "do mojej verzie". A keď niekto napíše variant, tak nevie či je to mužský, ženský alebo stredný rod (ak Ti to niečo hovorí...). Nechcem poučovať gazdinky, ktoré veľakrát prekrucujú osvedčené recepty - viď tvrdenia pánov Polreicha a Žídeka. Naozaj skúste dodržiavať osvedčené technologické postupy a nepoužívať "šmejdy" typu bujónových kociek, rôznych vegiet či iných výrobkov Vitany a jej podobných firiem. Predsa nie je nič lepšie ako použiť čerstvý zeleninový či mäsový vývar. Alebo žiadne mrazené polotovary. Ak si žena (prípadne muž) nevie nájsť čas na varenie, teda sa vyhovára, že na prípravu vývaru nemá čas, tak nech radšej do kuchyne ani nejde.
Skúste pouvažovať o týchto riadkoch. Aj z Vášho receptu je vidieť, že ste poriadne vyťažená. Totiž je dlhoročná pravda, že ženy varia z donútenia mužov, ktorí si nevedia uvariť ani len čaj. Na druhej strane je veľa mužov, ktorí sú v kuchyni podstatne lepší a skúsenejší. Čiže? Žena sa okolo sporáka preháňa s varechou a zlosťou pri varení, muž je pravým opakom. Totiž je tam malý rozdiel. Muži vždy varili, varia a dúfam, že aj naďalej budú variť s láskou. Toto by si mala uvedomiť každá žena. No najhoršie sú prípady, keď kuchárova drahá polovička neocení jeho snahu o pokojnú rodinnú atmosféru (napríklad pusou či poďakovaním za prípravu jedla...)..
redakcia
@tattone , ak niečomu nerozumieš, tak sa spýtaj, na to tu komentáre sú. Ponižovať však človeka, ktorého nepoznáš, je úbohé. Ak tvoje rozhorčenie pramení zo skúseností z tvojej vlastnej domácnosti, ventiluj si ich tam, kde to vzniklo, a nie na osobe a jej recepte, o ktorej živote a varení, prípadne používaní surovín nemáš ani páru. Ak si taký dobrý kuchár ako narábaš s hnevom, pridaj nejaký recept sám.
michsamant
@tattone cize co si chcel napisat bolo asi toto: svojej priatelke/manzelke, ktora je vecne nervozna v kuchyni, lebo chodi z prace unavena, som uvaril veceru bez bujonovej kocky a ona to vobec neocenila - ani len pusou......preto ste zeny neschopne, lebo ja som chlap!
Tak neviem kto je tu na tom biedne :D Ale pobavilo....
mata3636
@tattone - zasa další, ktorý sa zaregistroval len preto, aby vyrýval. ja v surovinách nevidím žiadny bujón, vegetu ani nič mrazené. apropó, neviem, čo je zlé na mrazenej zelenine, v zime, ked čerstvá nie je veľmi dobrá. a ten posledný odsek od: skúste pouvažovať... no to snád nie?! zaužívaný hlúpy stereotypný názor, že ženy sú sliepky a muži bohovia. keby sme pre vás, mužov a deti, nevarili radi a s láskou, tak napr. tu, na vareche, by nebolo toľko úžasných receptov, jedli by ste len narýchlo ohriate párky a zákusok by bol len vtedy, keby ho "napiekla" cukráreň. a že žena má oceniť mužovu snahu o pokoj? a čo vy, riadite sa podľa toho? pobozkáte svoje ženu/ priateľku každé ráno, na obed a večer, že vám navarí, pripraví desiatu do roboty, kúpi obľúbenú sladkosť alebo pivo? to "určite". kde chodíte na také názory? do ženských časopisov, ktoré sa nám snažia vymývať mozgy tým, že žena má byť neustále krásna, nastajlovaná, výborná kuchárka, božská milenka, skvelá priateľka? bože, bože, prečo?
matata1
@tattone ak si mal zlý deň (noc) nemusíš sa vyvršovať na ľuďoch, ktorí to nespôsobili. Uber plyn.
sladkacokolada
@tattone tak som sa zamyslela nad tvojou pani a teraz neviem či potrebuješ poľutovať. Neviem či tvoja kuchyňa je zla, alebo tvoja pani je zlá, alebo iba tvoje myšlienkové pochody sú zlé?... Alebo my všetci sme zlí ????
renulienka
@tattone si ma pobavil;-)))),mozno by Ti pomohlo podelit sa aj inymi muzmi o nazor, nie len s takymi,ako si Ty sam...a biedne to vyzera skor s Tebou, ako @lucylee... ;-)))))))))))prajem Ti pekny den..
marianne69
:-DDDD neuveritelne,comu vsetkemu sa ludia cuduju:-))))
Mne nie je jasne ,preco by nemohli byt dve verzie tohto jedla. Ja uz roky varim dve verzie:-) ked ma moj muz rad kalorickejsiu stravu a ja nie,tak co? On ma rad na tanieri 1 polievkovu lyzicu zeleniny a kus masa a ja pol taniera zeleniny a 5 dkg masa.To su dve verzie.Mozem mu urcity cas hovorit,ze je ta moja verzia je mozno zdravsia,ale len urcity cas.Som jeho partner,nie vychovavatel.
lucylee
@tattone sa dnes zle vyspal, lebo vcera uvaril (podla neho) uzasnu veceru svojej pani manzelke, partnerke a ona to neocenila, lebo prisla domov z prace podrazdena a unavena. A tak celu noc rozmyslal nad nesmrtelnostou chrusta. Rano vstal, neviem akym zazrakom si nasiel prave moj recept, kde nie je nijaka vegeta alebo bujon a ani mrazena zelenina a napisal tu svoju velmi "podnetnu" a "inspirativnu" uvahu. Tento recept je prikladom toho, ze zena tak miluje svojho manzela, ze si da tu pracu a uvari mu osobitne, lebo vie, co ma rad a co nie a co by mu chutilo a co nie. Takze namiesto toho, aby mu naservirovala to, co pripravila pre seba a zaujala postoj "ak ti nechuti, tak chod do restiky alebo si uvar parky", pripravila mu inu verziu jedla, aby sa najedol. Take sme my zeny mrchy! A @tattone si na zlej stranke, chod sa ventilovat inde a daj si odchod z mojho receptu!
renulienka
...jooooj a este som zabudla,@tattone ,ked budes mat problem aj nabuduce sa obrat sem na varechu...len marne hladam ten bujon a vegetu v recepte... je s tebou sranda;-)))
lucylee
A specialne dakujem patri aj @redakcii , ktora je tu vzdy pre nas a je pripravena pomoct, poradit alebo povzbudit.
salinka
Tento dobrotku varievam, pridavam aj salamu, je to naozaj variabilny recept. A take prispevky, ako hodil tattone treba ignorovat. Mozno by s tym zaujal niekde v pohostinstve s nizsou cenovou kategoriou, ale tu je naozaj omylom. Keby aspon pridal recept:-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia