Cestovinové rizoto s skaramelizovanou cibuľou a plesňovým syrom

zenfira - bez fotkyzenfira, 14. novembra 2012
Cestovinové rizoto s skaramelizovanou cibuľou a plesňovým syrom
Foto: zenfira

Originál tohoto receptíka mám z jednej kuchárskej knižky s názvom "Těstoviny" a je to jeden z našich najobľúbenejších cestovinových receptov. Takže s menšími zmenami, Zobraziť celý popisOriginál tohoto receptíka mám z jednej kuchárskej knižky s názvom "Těstoviny" a je to jeden z našich najobľúbenejších cestovinových receptov. Takže s menšími zmenami, tak, ako ho robím doma ja, som sa rozhodla ho sem pridať a podeliť sa o túto dobrotu s Vami ;-)

Suroviny

500 g
3 ks
200 g alebo iný plesnivý syr
50-60 ml
2 a viac hrnček
20-30 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame na tenké polkoliečka. Na panvici si rozohrejeme olivový olej s maslom, pridáme cibuľu a opekáme na nižšej teplote minimálne 20 minút, až nám skaramelizuje a chytí zlatú farbu. Občas miešame, aby sa nám nepripálila.

  2. 2

    Špenánové listy si nakrájame na prúžky a veľmi rýchlo ich osmahneme na panvici (max 2 minutky). Plesňový syr nadrobíme alebo nakrájame na drobno a v servírovacej mise ho zmiešame so skaramelizovanou cibuľou. Pridáme sladkú smotanu a opäť premiešame.

  3. 3

    Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale a uvarené ich pridáme k syrovo-cibuľovej zmesy. Pridáme aj pripravený špenát a dôkladne premiešame. Podľa chuti dochutíme soľou a čiernym mletým korením a hneď podávame. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evusik
aj podľa surovín, aj podľa fotky to vyzerá výborne :-)
tiginko
Parádny recept, už viem čo máme v sobotu na obed, len dúfam že zoženiem čerstvý špenát. Vďaka za recept
anina6
hned by som si dala, cestoviny milujem na všetky spôsoby. dobrý nápad.
zenfira
Ďakujem Vám za pekné komentíky a dúfam, že ak sa rozhodnete tento receptík doma spraviť, bude aj Vám chutiť tak ako nám ;-)

zinnajdha: risone su drobne cestoviny na pohľad podobné tvarom ryžy - je to taká cestovinová "ryža"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia