Cestovina s bôbom, slaninkou a rukolou (fotorecept)

Autor receptu: janger

Nikdy ma bob nejako nepritahoval. Takze som ho ani nerobievala. V poslednej dobe ale dost casto vidiet cerstvy bob v obchode. Videla som uz v mnohych receptoch takzvane dvojite vylupovanie. Viem, ze si mnohi poviete, ze je to skoda. Ale mne na bobe trosku vadi ta kozovita supka. Ak vyskusate tento sposob, tak uvidite rozdiel. Je takto delikatnejsi, moc jemnejsi. Bob zaradim castejsie do nasho jedalnicka...

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Bob vylupeme. Mala som nieco vyse 2700g cerstvych strukov.
  2. Z tohto mnozstva sme vylupali (s muzom, povedal, ze pomoze...) 870g.
  3. Do hrnca dame vodu s troskou soli. Do vriacej vody dame bob a povarime asi 3 minuty. Potom vodu zlejeme a bob dobre v cedidle preplachneme pod tecucou studenou vodou.
  4. Teraz nasleduje trosku piplava robota, ale ide to velmi lahko a dost rychlo, hlavne, ked vam niekto pomoze (syn povedal, ze teda pomoze ;-)....). Kazde semeno trosku zboku narezeme a vylupneme. Z tohto mnozstva som mala 623g.
  5. Na troske oleja oprazime na kocky pokrajanu slaninku. Ak mate slaninku dobre prerastenu, ani olej netreba.
  6. Dame si varit cestovinu. Ja som mala tentokrat takuto:
  7. Do slaninky pridame bob a este spolu chvilku pooprazame. Pridame aj cestovinu, dobre premiesame. Zalejeme podla chuti citronom. Ja som vytlacila polovicu. Pridame podla chuti cerstvo pomlete korenia. Posypeme postruhanym parmezanom.
  8. Na tanier dame rukolu a na nu nalozime cestovinu.
  9. Ak vyskusate, prajem dobru chut.