Plnené kuracie stehná
Plnené kuracie stehná

Cesnakové stehienka plnené prosciuttom

siuuu - fotkasiuuu, 24. mája 2019
Cesnakové stehienka plnené prosciuttom
Foto: siuuu

Toto je úžasný recept - potrebujete naň iba minimum surovín, robí sa skoro sám a výsledný efekt je úžasný. Voňavé stehienka a krémová omáčka Zobraziť celý popisToto je úžasný recept - potrebujete naň iba minimum surovín, robí sa skoro sám a výsledný efekt je úžasný. Voňavé stehienka a krémová omáčka sú skvelé - ako príloha sa hodí asi najviac ryža, ale výborné boli aj s opečenými zemiačikmi.

4
porcie
15 minút
príprava
40-45 minút
na 190 °C

Suroviny

4-8 ks vykostené s kožou
2 hlavičky
80-100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 180 - 190 °C. Kuracie stehná umyjeme, osušíme a položíme kožou nadol. Prosciutto pokrájame na malé kúsky, cesnak očistíme a polovicu pretlačíme - zvyšok cesnaku necháme vcelku.

  2. 2

    Prosciutto zmiešame s maslom a polovicou pretlačeného cesnaku a touto zmesou naplníme jednotlivé stehienka - buď môžeme stehienka potrieť alebo z maslovej zmesi urobiť valčeky a vložiť do stehienok, trocha plnky si necháme na potretie mäsa zvonku. Stehienka zabalíme a uložíme vedľa seba do pekáča alebo zapekacej misy, ktorú sme vytreli maslom (ja používam papier na pečenie kvôli lepšiemu čisteniu pekáča, ale nemusí byť, najmä ak používate porcelánový či sklený pekáč). Vrch stehienok potrieme zvyškom plnky a medzi mäso poukladáme druhú hlavičku cesnaku rozobratú na jednotlivé strúčiky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 35-40 minút podľa veľkosti stehienok.

  3. 3

    Po upečení vyberieme mäsko z pekáča a udržiavame v teple. Šťavu aj upečené celé strúčiky cesnaku zlejeme do vyššej a užšej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme na úžasne chutnú omáčku, ktorou prelejeme na tanieri mäsko. Ako príloha je vhodná ryža, zemiaky alebo chrumkavá bagetka.

  4. 4

    Na jednu porciu rátam dve menšie alebo jedno veľké stehno.

Diskusia k receptu

haji
Hmm, to musím vyzkoušet! V jednoduchosti je krása aj chuť. Moc děkuji za receptík!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia