Cesnaková polievka

Autor receptu: mardo

Cesnakovu mame strasne radi, davnejsie som sa chcel na nu pozriet, ale nebolo casu. Kazdopadne, tato je bombova!

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Polievka je relativne rychlo urobena, myslim ze tak za pol hodku je na stole. Zacneme cistenim, to zaberie najviac casu. Cesnak, zemiaky. Vyvar podhrejeme a dame do neho varit na kocky pokrajane zemiaky. Cesnak si nakrajame nadrobno a osmahneme ho na olivovom oleji do zlatista. Chlieb si nakrajame na kocky a ked bude cesnak hotovy, tak ako vy od miesania, hehe, pridame chlieb aby vypil vsetok olej z panvice. Podlejeme vyvarom, tak za varesku, dve, aby sa panvica vycistila od pripaleneho cenaku.
  2. Chlieb s cesnakom dame do mixera a vymixujeme na kasu ktoru potom pridame do hrnca so zemiakmi. V tejto faze by uz mali byt uvarene, cize stihame :-) Vsetko pekne spolu premiesame a privedieme k varu. Poslednou vecou su vajicka. Tie hodime do mixera a vymixujeme s trochou vody. Taktiez vlejeme do polievky, odstavime z ohna a premiesame. Uz len pockame nech sa nam spoja chute, pokial treba, dosolime a okorenime. Polievku mame hotovu, myslim ze pri cesnakovej je servirovanie tradicne, syr zalejeme polievkou a petrzlenovu vnatku na vrch.
  3. Ja som nedaval krutony, podaval som to s hriankou, jemne cesnakovou. Myslim ze to bolo tak lepsie. Prajem Vam dobru chut!