Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na šalotke v čiernom pive

Autor receptu: pacun110

...nemám rád,keď sa príde do nejakej reštaurácie, kde majú v ponuke cesnakovú polievku – cesnačku,ktorú keď si objednám,tak dostanem dajaký strašne horúci vývar z bujónu, kde pláva guča roztopeného tvrdého syra alebo nejaké rozmočené krutóny z ktovie akého starého pečiva.A nemám rád kuraciu reštauračnú ponuku – samé kuracie prsia s rôznymi omáčkami, cestíčku,či brézlami,prípadne pečená noha(česť výnimkám!!!)!Ja,keby som mal svoju „reštiku“,tak mám v ponuke určite toto tuto!

4
porcie
120 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Večer pred varením(paradox je,že ráno je svetový deň vegetariánov) som si ,z mrazáku vytiahol 4 poriadne kuracie štvrťky...
  2. ...a ráno,som si,k nim pripravil šalotku a koreniny – mleté korenie štyroch farieb a mleté čilli papričky so soľou.
  3. Šalotku som očistil,štvrťky osolil a okorenil a keď som to ukladal do misky,tak som to,zľahka prelieval olejom. Potom som to dal na pár hodín do ľadničky.
  4. Asi po dvoch hodinách som misu z varného skla vymastil olejom a kuracinku so šalotkami som tam úhľadne naukladal.Mierne som to podlial vodou. Tam,vzadu mám pripravené čierne pivko na podliatie a cesnak na tú poriadnu cesnačku.
  5. Červenú kapustu si krájam na tenké rezance a v kútiku mi vrie osolená a okorenená voda...
  6. ...do ktorej som dal variť podrvený cesnak. Vedľa sa mi už dusí osolená cibuľa pod kapustu. Mäso sa už,samozrejme,pri 200 °C pečie v rúre.Tak,do trištvrte hodinky sa bude...
  7. Cesnačka si už potichu bubloce,kapusta sa dusí a ja som si,v malej rajničke, urobil svetlú zápražku,ktorú som,zaliatu mliekom a mierne povarenú ,vlial to tej cesnakovej vody vriacej.
  8. Do polievky som dal uvariť malinké zemiaky,dolial som ju do vrchu rajničky,dochutil soľou a korením a keď bola dovarená,tak som ju trošku ochutil octom... Do predpečených štvtiek som vlial 4 deci piva(hádajte,čo som urobil zo zvyškom - hehe!!!) a vložil,už neprikryté ,dopiecť späť do rúry....Kapusta sa ,pomaly dusí do zmäknutia...
  9. Mäso som aj poriadne orascovil!!!
  10. A takto sa mi to,krásne do zlatova pečie a pečie až sa celkom neupečie....
  11. A už je upečené,polievka dovarená a kapusta dodusená!A zase sa mi to podarilo ukončiť všetko naraz!!!Už len zohriať knedlik,ozdobiť polievku reďkovkou,uhorkou a nakrájanou pažítkou a....
  12. ..a môžeme jesť až do prasknutia!!!!Vitajte v mojej virtuálnej reštaurácii „U Veselého Papcúna“ a prajem vám dobrú chuť!A kľudne si pýtajte dupľu – máme dosť!!!!