České tvarohové buchtičky - svadobné (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Buchtičky nielen na svadbu, dajú sa použiť rôzne plnky, ale najlepšie sú tvarohové.

50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, štipky soli a trošky cukru a mlieka pripravíme kvások, pridáme do múky aj so zvyšným cukrom, mliekom a rozpusteným maslom, vypracujeme vláčne cesto a necháme nakysnúť. Počas kysnutia si pripravíme posýpku - mrveničku. Do misky dáme maslo izbovej teploty, pridáme cukor a múku a mrvíme medzi prstami až kým nemáme sypkú hmotu, podľa potreby prisýpame cukor a múku. Dáme do chladničky. Po nakysnutí cesto rozvaľkáme a hrúbku 1 cm a vykrojíme kolieska
  2. Zo surovín na plnku si pripravíme tvarohovú plnku. Na každé koliesko dáme 1PL plnky.
  3. Zabalíme a necháme spojom navrchu.
  4. vajíčko rozšľaháme s mliekom a cukrom. Zabalené buchtičky chytíme a namočíme do mlieka
  5. a do pripravenej mrveničky
  6. ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie spojom nadol a mrveničkou nahor, upečieme do zlatista