České tvarohové buchtičky - svadobné (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Buchtičky nielen na svadbu, dajú sa použiť rôzne plnky, ale najlepšie sú tvarohové.
50 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Z droždia, štipky soli a trošky cukru a mlieka pripravíme kvások, pridáme do múky aj so zvyšným cukrom, mliekom a rozpusteným maslom, vypracujeme vláčne cesto a necháme nakysnúť.
Počas kysnutia si pripravíme posýpku - mrveničku. Do misky dáme maslo izbovej teploty, pridáme cukor a múku a mrvíme medzi prstami až kým nemáme sypkú hmotu, podľa potreby prisýpame cukor a múku. Dáme do chladničky.
Po nakysnutí cesto rozvaľkáme a hrúbku 1 cm a vykrojíme kolieska
- Zo surovín na plnku si pripravíme tvarohovú plnku. Na každé koliesko dáme 1PL plnky.
- Zabalíme a necháme spojom navrchu.
- vajíčko rozšľaháme s mliekom a cukrom. Zabalené buchtičky chytíme a namočíme do mlieka
- a do pripravenej mrveničky
- ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie spojom nadol a mrveničkou nahor, upečieme do zlatista