Červené thajské karí

Autor receptu: 2010

Pred par dnami zelene a teraz take pekne farebne do chladnych dni. Necakajte ziadnu susenu zmes indickych tradicnych kari koreni, je to thajsky recept vsetko su cerstve prisady a cervena kari pasta.Takze hovadzie maso s mladou fazulkou ,cervenou paprikou, zemiakmi a paradajkami v kokosovom mlieku s cervenou thajskou kari omackou.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vela surovin ktore sa tazko zhanaju ( nemusia byt ako citronova trava, kafirova limetka) Thajske kari sa castejsie robia z druhov masa ktore sa rychlejsie pripravia ako kuracie , ryba alebo plody mora , dovod je aby sa vsetko robilo naraz v jednom hrnci.My sme mali hovadzie tak sme ho nakrajali na male kusky a museli sme ho dat pred dusit cca. 30 minut samostatne do zakladu spraveneho z nakrajanej cibule , cesnaku a zazvoru opeceneho na oleji a maso tiez oprazili kym stratilo farbu a podliali vyvarom znizili plamen a dusili kym nebolo make. Popritom sme si pripravili zeleninu na krajali zemiaky na kocky , papriku na pasiky a zelenu fazulku na kusky cherry paradajky na polky a bazalku , koriander a kafirove listky na drobno
  2. Vo vacsom woku sme na troske oleja oprazili cca. 2minuty cervenu thajsku kari pastu pridali predvarene maso a zemiaky a pridali kokosove mlieko citronovu travu a kafirove listky a trosku rybacej omacky.Pockali kym sa mlieko nezacne varit a znizili plamen. Postupne sme pridavali dalsiu zeleninu , zelene fazulku potom cervenu papriku a posledne cherry paradajky. Cca. 2 minuty pred koncom sme pridali bazalku a koriander ochutili sme ciernym korenim a solou.
  3. Nakoniec prichutime limetkou a co tam je na fotke su tzv. kysle mini pomarance . Su super moze sa s nimi varit lebo nemaju horku duzinu je to velmi popularna prisada vo Filipinskej kuchyni. Servirujeme s thajskou jasminovou ryzou alebo tak samo su tam zemiaky, to nie je pre slovensko zmeneny recept tak sa to robi v thajsku so zemiakmi. PS: pozor ked kupujete originalnu thajsku kari pastu oni maju dopletene hodnoty stiplave a nestiplave.