Thajské karí

Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu (videorecept)

Autor receptu: sons

Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať jeho receptom a vneste si do domova trochu Ázie.

Postup

  1. Do rozohriateho woku nalejeme kokosové mlieko a 4 PL rastlinného oleja. Pridáme karí pastu a dôkladne rozmiešame.
  2. Keď omáčka začne vrieť, pridáme na kúsky nakrájané kuracie mäso, rozkrájanú a nožom popichanú citrónovú trávu, rybaciu omáčku, cukor a povaríme. Neskôr pridáme kafírový list, trochu citrónovej šťavy a na kocky nakrájanú cuketu a papriku. Ešte chvíľu povaríme a na záver pridáme pár lístkov bazalky.
  3. Karí pri servírovaní ozdobíme lístkami bazalky a kúskom čili papričky a podávame s uvarenou basmati ryžou.
  4. Basmati ryža: Do hrnca s troškou oleja pridáme ryžu, premiešame, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka.